Τα έσοδα από τις υπηρεσίες 5G θα φτάσουν τα 315 δισ. δολάρια το 2023

0

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research διαπίστωσε ότι τα έσοδα από το 5G -για υπηρεσίες που χρεώνονται από τον πάροχο- θα φτάσουν τα 315 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αυξημένα από 195 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Αυτό αντιπροσωπεύει ανάπτυξη άνω του 60% σε μόλις ένα έτος.

Η έρευνα προβλέπει ότι αυτή η αύξηση των εσόδων θα οφείλεται στην επιταχυνόμενη μετάβαση των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στα δίκτυα πέμπτης γενιάς, λόγω των στρατηγικών που ακολουθούν οι πάροχοι. Η ίδια έρευνα προβλέπει ότι πάνω από 600 εκατομμύρια νέες συνδρομές 5G θα αναπτυχθούν μέσα στο επόμενο έτος, παρά την αναμενόμενη οικονομική ύφεση.

«Παρά την ανάπτυξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων, τα έσοδα από τις συνδέσεις των καταναλωτών θα συνεχίσουν να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των εσόδων των παρόχων υπηρεσιών 5G. Πάνω από το 95% των παγκόσμιων συνδέσεων 5G το 2027 θα είναι συνδεδεμένες προσωπικές συσκευές όπως smartphone, tablet και φορητά broadband routers.»

Η έκθεση προβλέπει ότι η ανάπτυξη των δικτύων 5G θα συνεχιστεί και πάνω από το 80% των παγκόσμιων εσόδων που χρεώνονται από τους παρόχους θα αποδοθούν στις συνδέσεις 5G έως το 2027. Όπως αναφέρεται, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών απέδειξε την αντοχή του απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας και η έκθεση προβλέπει ότι η ανάπτυξη του 5G θα είναι επίσης ανθεκτική έναντι αυτής της οικονομικής ύφεσης, λόγω του ζωτικού ρόλου που διαδραματίζει η συνδεσιμότητα μέσω mobile Internet.

Η συν-συγγραφέας της έρευνας, Olivia Williams, σημείωσε: «Παρά την ανάπτυξη του Διαδικτύου των πραγμάτων, τα έσοδα από τις καταναλωτικές συνδέσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των εσόδων των παρόχων 5G. Πάνω από το 95% των παγκόσμιων συνδέσεων 5G το 2027 θα είναι συνδεδεμένες προσωπικές συσκευές όπως smartphone, tablet και routers.»

Επιπλέον, η έκθεση προβλέπει ότι η ικανότητα των μεμονωμένων δικτύων 5G να προσφέρουν «network slicing» θα λειτουργήσει ως η ιδανική πλατφόρμα για την αύξηση των εσόδων από τα ιδιωτικά δίκτυα 5G.

Share.

Comments are closed.