Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 17 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Telecoms

UFBB: παράταση στις Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecom για τα δικαιολογητικά

18/06/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms

Παράταση (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου) έλαβε η κοινοπραξία των Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecom προκειμένου να καταθέσει τα αναγκαία δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για το Ultra-Fast Broadband (UFBB).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση ζητήθηκε από τη κοινοπραξία γιατί δεν έχει ολοκληρώσει τη σύμβαση με τις δανείστριες τράπεζες για τη χρηματοδότηση του έργου.

Ο ΟΤΕ ο οποίος θα χρηματοδοτήσει το έργο με ίδια κεφάλαια κατέθεσε τα αναγκαία δικαιολογητικά στην προθεσμία που είχε τεθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η διαδικασία για τις γεωγραφικές ζώνες που έχει αναλάβει θα προχωρήσει.

Το UFBB (προϋπολογισμού 884 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΕΕ 249 εκατ. ευρώ) θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η σύμβαση παραχώρησης θα έχει διάρκεια 26 έτη.

Η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecom είναι ανάδοχος για 4 Γεωγραφικές Ζώνες (2, 4, 5 και 6) και ο ΟΤΕ για 3 (1, 3 και 7).

Μέσω των υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, εκτιμάται ότι περίπου 837.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις (18% του συνόλου της χώρας) θα αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με υπερ-υψηλή ταχύτητα (100 Mbps / 1 Gbps). Επιπλέον, 10.300 δημόσια κτήρια (σχολεία, κέντρα υγείας, ΚΕΠ, κλπ.) θα συνδεθούν στο διαδίκτυο με συμμετρικές ταχύτητες 1 Gbps.

Η διαδικασία για το UFBB έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Αναγκαστικά, εφόσον τελικά υπογραφούν οι συμβάσεις υλοποίησής του, θα καταστεί έργο «γέφυρα» και το μεγαλύτερο τμήμα του (αν όχι το σύνολο) θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ (2021 – 2027).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Grid Telecom UFBB Ultra-Fast Broadband Τέρνα Ενεργειακή
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

Η Νότια Κορέα θεσπίζει καθολικό δικαίωμα στη χρήση δεδομένων

Το δορυφορικό δίκτυο Leo της Amazon ξεκινά στα μέσα 2026

Intracom Telecom: Νέος Senior Vice President στις Ηνωμένες Πολιτείες

Περιορισμένη παραμένει η επίδραση του ενεργειακού κόστους στις τηλεπικοινωνίες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.