Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο στην Ελλάδα δηλώνει ο CEO της Deutsche Telekom, Tim Hottges

0

Η πρόοδος της Ελλάδας στην ψηφιοποίηση, αλλά κυρίως η διάθεση των ανθρώπων για αλλαγή εντυπωσίασε το διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, ο οποίος κατά την παραμονή του στην Αθήνα επισκέφθηκε έργα εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών (FTTH) του ΟΤΕ, στο πλαίσιο του επενδυτικού του προγράμματος, ύψους 600 εκατ. ευρώ ετησίως, για την επόμενη 6ετία.

Σε μια ενθουσιώδη ανάρτησή του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του Ομίλου, νούμερο 2 παγκοσμίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, μίλησε για τη θέληση για αλλαγή και νέα ξεκινήματα που διαπίστωσε κατά την επαφή του με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ και την διευθυντική του ομάδα, αλλά και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη (είχε προηγηθεί προχθές συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου) σημειώνοντας χαρακτηριστικά «εμείς στη Γερμανία μπορούμε πραγματικά να πάρουμε παράδειγμα από αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Höttges «η προθυμία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μετά την οικονομική κρίση και να εφαρμόσει αλλαγές βήμα – βήμα, μου επιβεβαιώνει ότι ήταν σωστό να διπλασιάσουμε τις επενδύσεις μας στην ανάπτυξη οπτικών ινών και επίσης να αυξήσουμε τους στόχους μας για την ανάπτυξη του δικτύου 5G».

Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με σημαντική αύξηση των συνολικών επενδύσεων σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, ο ΟΤΕ θα καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Σήμερα, οι γραμμές FTTH του ΟΤΕ είναι περίπου 560.000 και μέχρι το τέλος του 2022 θα φθάσουν το 1 εκατ.

Στις πρωτοβουλίες του ΟΤΕ περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση δωρεάν, σε όλους τους συνδρομητές του, των ταχυτήτων του σταθερού internet στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό και αφού δοθεί η σχετική έγκριση από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Παράλληλα, στην κινητή, η επέκταση του Cosmote 5G, συνεχίζεται με στόχο να φτάσει σε 80% πληθυσμιακή κάλυψη μέχρι το τέλος του 2022. Σήμερα, η πανελλαδική κάλυψη έχει φτάσει το 60%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το 97% και 90%, αντίστοιχα. Οι μέγιστες ταχύτητες του δικτύου ξεπερνούν το 1Gbps σε συγκεκριμένες περιοχές.

Μαζί με τον επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, βασικό μέτοχο του ΟΤΕ, στα έργα εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή της Μεταμόρφωσης ήταν η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Dominique Leroy και ο κ. Τσαμάζ ο οποίος υπογράμμισε: «Συνεπείς στη δέσμευσή μας, επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, δημιουργώντας τις υποδομές που θα καλύψουν τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ένα δύσκολο έργο με τεράστια σημασία για τη χώρα, και συνάμα μια μεγάλη πρόκληση για τον Όμιλο ΟΤΕ. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχουμε».

Share.

Comments are closed.