Κατατέθηκε η προσφυγή της ΔΕΗ για το UFBB

0

Η ΔΕΗ, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέθεσε χθες προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά του αποκλεισμού της από τη διαγωνιστική διαδικασία για το UFBB (Ultra-Fast Broadband).

Ως αποτέλεσμα είναι πλέον άγνωστο το πότε θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές για το εν λόγω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ώστε να προχωρήσει η ανακήρυξη των αναδόχων και η υλοποίηση του έργου.

Πηγές από την επιχείρηση ηλεκτρισμού επιμένουν ότι μέχρι το πέρας της προθεσμίας είχαν κατατεθεί όλα τα αναγκαία έγγραφα και υποστηρίζουν ότι έχουν τα αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτό.

Αντίθετα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 17 Σεπτεμβρίου (ημέρα κατάθεσης των προσφορών) η ΔΕΗ εισήλθε στο ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) ένα λεπτό και λίγα δευτερόλεπτα πριν από τις δύο το μεσημέρι, ώρα που έληγε η προθεσμία, με αποτέλεσμα να περάσουν από το σύστημα μόνον οι προσφορές του ΟΤΕ και της κοινοπραξίας, Grid Telecom – Τέρνα Ενεργειακή.

Αν η ΔΕΗ κερδίσει την προσφυγή στην ΑΕΠΠ εκτιμάται ότι θα αντιδράσουν με προσφυγές οι δύο προαναφερόμενοι φορείς, οι οποίοι σύμφωνα με την Επιτροπή Διενέργειας – Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων του εν λόγω Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού κατέθεσαν έγκυρες προσφορές οι οποίες και ανοίχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο τεχνικό τους σκέλος.

Στην περίπτωση που η ΑΕΠΠ απορρίψει την προσφυγή της ΔΕΗ η επιχείρηση ηλεκτρισμού έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και αυτό σημαίνει ένα τουλάχιστον 6μηνο για να βγει η οριστική απόφαση.

Share.

Comments are closed.