Με αφορμή τη διαρροή δεδομένων που υπέστη η πλατφόρμα παιχνιδιών Twitch, οι ειδικοί της Kaspersky σχολιάζουν:

«Όταν μη εξουσιοδοτημένα άτομα παίρνουν στα χέρια τους σημαντικές πληροφορίες, αυξάνεται ταυτόχρονα ο κίνδυνος να αποκτήσουν και πρόσβαση σε πληροφορίες χρηστών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, όπως email και άλλες πλατφόρμες που θα μπορούσαν να περιέχουν τραπεζικά στοιχεία. Τα δεδομένα αυτά μπορούν επίσης να πωληθούν στη μαύρη αγορά. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τη σημασία που έχει η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη περιήγηση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, τον λεγόμενο έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και δημιουργώντας μια στρατηγική ασφαλείας, η οποία προβλέπει το ενδεχόμενο hacking», αναφέρει ο David Jacoby, Αναπληρωτής Διευθυντής για την Παγκόσμια Ομάδα Έρευνας και Ανάλυσης (GReAT) της Kaspersky.

Ο Marc Rivero, Αναλυτής Ασφάλειας (GreAT), σχολιάζει: «Η συγκεκριμένη παραβίαση δεδομένων δείχνει ότι, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, καμία εταιρεία δεν μπορεί να αποφύγει το ενδεχόμενο παραβίασης. Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει περιέχουν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας, οπότε ένας από τους πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσε να συνδεθεί με αυτήν την παραβίαση είναι ότι οι δράστες θα είχαν τη δυνατότητα να εντοπίσουν ελαττώματα ασφαλείας και να τα εκμεταλλευτούν αφού θα είχαν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των εσωτερικών αποθετηρίων του Twitch. Όσον αφορά τα ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών που επηρεάζονται, το γεγονός ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είχαν πρόσβαση σε αυτά σημαίνει ότι υφίσταται μια σειρά κινδύνων για αυτούς, όπως η πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων μέσω των δεδομένων που βρέθηκαν ή η πρόσβαση σε άλλες πλατφόρμες μέσω των εμπιστευτικών πληροφοριών τους».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.