Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

WITSIDE: σε τροχιά ανάπτυξης με έμφαση τα Augmented Analytics

0

Σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης εκτιμά ότι θα έχει και τα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία τεχνολογίας WITSIDE με έμφαση στον χώρο των Augmented Analytics η οποία παρουσίασε χθες τους στρατηγικούς της στόχους για το 2021.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται λύσεις σχετικές με τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, ώστε μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορίας να παρέχει χρηστικές ερμηνείες και συμπεράσματα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Η WITSIDE το 2015 πραγματοποίησε τζίρο 1,320 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτίμησή της για το 2020 και το 2022 είναι 2,350 εκατ. και 4,100 εκατ. αντίστοιχα. Τα καθαρά της κέρδη το 2015 ήταν 174 χιλ. ευρώ, για πέρσι η εκτίμησή της είναι κέρδη 229,5 χιλ. ευρώ και για τo 2022, 492,100 χιλ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανθρώπινης κρίσης και της λήψης αποφάσεων, μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και εξειδικευμένες υπηρεσίες», ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της WITSIDE, κατά τη διάρκεια ψηφιακής συνέντευξης τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της εταιρείας να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Augmented Analytics, παρουσιάζοντας τα πρώτα επιτυχημένα έργα σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Τα έργα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική αγορά για αξιόπιστες λύσεις αξιοποίησης δεδομένων, καθώς οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν από τα descriptive analytics, αναλύσεις που αποσκοπούν να απαντήσουν στην ερώτηση «τι συνέβη», στα prescriptive analytics, που απαντούν στο «τι θα έπρεπε να γίνει ή τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος».

Στη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε η συνεργασία της WITSIDE με τη Microsoft, που αποσκοπεί στην παροχή cloud λύσεων και επισφραγίζεται με την κοινή τους συμμετοχή στη μετάβαση της ανάλυσης δεδομένων στο cloud ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων ενέργειας στην ελληνική αγορά.

Η WITSIDE ιδρύθηκε το 2010 έχοντας έδρα της την Αθήνα. Συνεργάζεται με ορισμένες εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στον τομέα της ανάλυσης, οπτικοποίησης και αξιοποίησης δεδομένων. Ξεκίνησε την πορεία της αντιπροσωπεύοντας τα προϊόντα της Qlik, ενός από τους διεθνείς ηγέτες στην οπτικοποίηση και αξιοποίηση δεδομένων, ενώ σταδιακά διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προωθεί.

Εκτός από την Qlik, σήμερα ανήκει σε ένα παγκόσμιο οικοσύστημα, χτίζοντας συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, αντιπροσωπεύοντας επιχειρήσεις, όπως η Alteryx, η BizView, η Tazi και η Forecast Pro. Παράλληλα, επενδύει συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της. Απασχολεί 24 άτομα.

Η πρόταση της WITSIDE καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο δημιουργίας δεδομένων, από τη γέννησή τους μέχρι και την κατάλληλη αξιοποίηση. Περισσότερες από 350 επιχειρήσεις κορυφαίες εταιρείες και οργανισμοί από όλους τους κλάδους, όπως είναι ο χρηματοπιστωτικός, οι τηλεπικοινωνίες, το λιανεμπόριο, η βιομηχανία, εμπιστεύονται τη WITSIDE για την αξιοποίηση των δεδομένων τους. Επίσης έχει υλοποιήσει έργα σε επιχειρήσεις 11 χωρών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Share.

Comments are closed.