HP Amplify Impact: Καινοτόμο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας για Συνεργάτες

0

Η HP αποκάλυψε το HP Amplify  Impact, ένα πρόγραμμα αξιολόγησης, πόρων και κατάρτισης των βασικών συνεργατών, στοχεύοντας στην επίτευξη ουσιαστικής αλλαγής στους τρεις πυλώνες Αειφορίας της εταιρείας – Στον Πλανήτη, με έμφαση στην κλιματική αλλαγή; Στον Άνθρωπο, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη; και στην Κοινότητα με έμφαση στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Οι συνεργάτες που δεσμεύονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα HP Amplify Impact θα συνεργαστούν με την HP για να αξιολογήσουν τις δικές τους πρακτικές ενώ θα αξιοποιούν τις εκτενείς επενδύσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας.

«Στόχος μας είναι να δουλέψουμε με τους συνεργάτες μας για να οδηγήσουμε σε μια πιο κυκλική και χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα οικονομία, να καλλιεργήσουμε μια διαφορετική, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς αλυσίδα εφοδιασμού και να βελτιώσουμε τη ζωτικότητα και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινοτήτων», δήλωσε ο Christoph Schell, Διευθύνων Σύμβουλος της HP. «Η δύναμη και η εμβέλεια του οικοσυστήματος μας είναι ζωτικής σημασίας και φέρνοντας τους συνεργάτες μας μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο».

Δημιουργώντας ένα Οικοσύστημα Υπευθυνότητας

Το πρόγραμμα HP Amplify Impact συμβάλλει στην ενδυνάμωση των συνεργατών ώστε να ορίσουν τολμηρούς, μακροπρόθεσμους στόχους για την επίτευξη ενός θετικού αντίκτυπου. Η HP στοχεύει να εντάξει τουλάχιστον τους μισούς HP Amplify συνεργάτες της στο εθελοντικό πρόγραμμα Impact έως το 2025. Οι συμμετέχοντες συνεργάτες θα αναγνωριστούν μέσω πιστοποίησης και ενός ετήσιου προγράμματος βραβείων. Η αποστολή του προγράμματος είναι να προωθήσει την υπευθυνότητα σε ολόκληρη τη βιομηχανία της πληροφορικής στους ακόλουθους βασικούς πυλώνες:

  • Πλανήτης: Επίτευξη μιας πλήρους κυκλικής οικονομίας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, και παράλληλα στη δημιουργία ενός πιο αειφόρου χαρτοφυλακίου τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών.
  • Άνθρωπος: Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους σε ολόκληρη την αλυσίδα να ευδοκιμήσουν και να καλλιεργήσουν μια διαφορετική, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρα (DE&I) μέσω πρωτοβουλιών όπως η Ειδική Ομάδα Φυλετικής Ισότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης της HP.
  • Κοινωνία: Ενίσχυση των κοινοτήτων μέσω της δύναμης της τεχνολογίας. Υποστήριξη στην εξάλειψη του ψηφιακού χάσματος που εμποδίζει την πρόσβαση των πολλών στην εκπαίδευση, στις θέσεις εργασίας και στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

Βιώσιμη Ανάπτυξη / Μια Επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις

Όπως αντικατοπτρίζεται στo ετήσιo Sustainable Impact Report της HP, η δέσμευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη δεν αποτελεί απλώς μια σωστή προσέγγιση, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το 2020, η Βιωσιμότητα βοήθησε την HP να κερδίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες πωλήσεις1 – απόδειξη της στοχευμένης και υψηλών προδιαγραφών κουλτούρας που ενώνει το οικοσύστημα της HP με την παγκόσμια κοινότητα συνεργατών.

Αντικατοπτρίζει επίσης τον μεταβαλλόμενο ρόλο των εταιρειών στην κοινωνία. Η HP έχει δεσμευτεί τόσο για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους stakeholders. Ως αποτέλεσμα δεκαετιών αφιερωμένων στην επίτευξη στόχων αειφορίας για τη δημιουργία θετικών αλλαγών, η HP αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο αειφόρες εταιρείες στον κόσμο και είναι σε θέση να υποστηρίξει την κοινότητα συνεργατών του HP Amplify με τους πόρους που απαιτούνται για τον εντοπισμό πιθανών κενών και να παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση για την επίτευξη των στόχων των συνεργατών της.

Μια Επαναστατική Διαδρομή για τους Συνεργάτες του HP Amplify

Όλοι οι συνεργάτες του HP Amplify μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς πηγές της HP για Αειφορία, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στο ταξίδι τους προς την βιωσιμότητα. Η HP θα παρέχει σε όλους τους συνεργάτες του HP Amplify πρόσβαση σε εκπαίδευση, εργαλεία πωλήσεων, στοιχεία μάρκετινγκ, και πρόσβαση στο Κέντρο Αειφορίας & Συμμόρφωσης της HP (SCC), στο HP Life και στο HP Planet Partners. Επιπλέον, η HP θα συνεργαστεί στενά με συνεργάτες σε επιλεγμένες χώρες για το λανσάρισμα δύο μοναδικών προγραμμάτων.

  • Catalyst Partners: Οι Catalyst Partners θα λάβουν το HP Amplify Impact Pledge, θα συμμετάσχουν σε μια αξιολόγηση αειφορίας και θα αναφέρουν ευκαιρίες πωλήσεων. Η αρχική λίστα περιλαμβάνει 19 χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Κολομβία, Βραζιλία, Μεξικό, Τουρκία, ΗΑΕ, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, Ινδία, Γερμανία, ΗΒ, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδάς, Νότια Αφρική και Αυστραλία.
  • Changemaker Partners: Το πρόγραμμα Changemaker είναι βελτιστοποιημένο για να βοηθά τους συνεργάτες που δεν διαθέτουν ακόμη σχέδιο αειφορίας και δεσμεύονται να επενδύσουν στο ταξίδι της βιώσιμης ανάπτυξης. Η HP θα συνεργαστεί στενά και θα υποστηρίξει τους Changemaker Partners στην ανάπτυξη ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου αειφορίας, το οποίο θα τους οδηγήσει σε μια πορεία αναγνώρισής τους ως επιχείρηση που επικεντρώνεται στη δημιουργία σημαντικών αλλαγών. Η αρχική λίστα περιλαμβάνει 7 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδά, Νότια Αφρική, Αυστραλία και επιλεγμένους συνεργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Share.

Comments are closed.