Τη δραστηριοποίησή της στις Τηλεπικοινωνίες διερευνά η Volton

0

Την πρόθεσή του να διευρύνει τη δραστηριότητά του και στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο ανακοίνωσε χθες ο Όμιλος Volton, κάνοντας λόγο για το επόμενο «στρατηγικό» βήμα, σε συνέχεια της πορείας του στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και της εισόδου στην αγορά φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στόχος είναι να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό του με υπηρεσίες κινητής / σταθερής τηλεφωνίας και internet, μέσα από το μοντέλο MVNO (Mobile Virtual Network Operator) και την εμπορική του συνεργασία του με υφιστάμενο πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Για το λόγο αυτό απέστειλε επίσημο αίτημα για λειτουργία ως MVNO προς όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την πρόσβαση σε ραδιοδίκτυο και τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας και ενημέρωσε αντίστοιχα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με την Volton η επέκταση της δραστηριότητας της σηματοδοτεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η εν λόγω εταιρεία μέλος ομίλου με δραστηριότητα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και με πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο τον Νικόλαο Μπάκο παρουσιάζει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της, ο οποίος το 2019 διαμορφώθηκε σε 52,865 εκατ. ευρώ έναντι 21,051 εκατ. το 2018 και 2,519 εκατ. το 2017. Τα καθαρά της κέρδη μετά φόρων το 2019 ήταν 1,798 εκατ. έναντι 1,048 εκατ. ευρώ το 2018.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία το εγχείρημα της Volton θα χρειασθεί χρόνο. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε δίκτυο με όρους που θα της επιτρέψουν να δραστηριοποιηθεί με ένα επαρκές κέρδος.

Share.

Comments are closed.