Η τεχνολογία εξελίσσεται για να κάνει καλύτερη τη ζωή όλων των ανθρώπων και η εταιρεία Κωτσόβολος με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια» στοχεύει στη μεγιστοποίηση της προσβασιμότητας στην τεχνολογία για τα άτομα με αναπηρία. Σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, έλαβε την επίσημη αναγνώριση για τα 10 πρώτα καταστήματά της ως προσβάσιμα στα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Η προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ, εδώ και 83 χρόνια, είναι να αποκαθίστανται και να εντάσσονται ΑμεΑ στην κοινωνία.

Η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς επιβεβαιώνει τις κατάλληλες συνθήκες ενός καταστήματος για την άνετη πλοήγηση των ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Είσοδοι και διάδρομοι με τις κατάλληλες διαστάσεις, χώροι με τις αντίστοιχες σημάνσεις, όπως οι τουαλέτες, οι ανελκυστήρες και το parking, εξωτερικές ράμπες εισόδου με τη σωστή κλίση πληρούν σήμερα όλες τις προδιαγραφές για εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία. Η επίσημη αναγνώριση πραγματοποιήθηκε μετά από ειδικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τον έλεγχο από ΑμεΑ και εργοθεραπευτές της ΕΛΕΠΑΠ και έρχεται ως επισφράγισμα των ενεργειών της εταιρείας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας στο έπακρο.

Η προσβασιμότητα αποτελεί ένα πεδίο ανοιχτής συζήτησης πια από όλες τις εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας και όλα τα βλέμματα των κατασκευαστών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι στραμμένα προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως πρόσφατα παρουσιάστηκαν στη CES 2021. Η Κωτσόβολος θα συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε, τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο, ώστε τα άτομα με αναπηρίες να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.