«Το 2021 εύχομαι να είναι το έτος δρομολόγησης του ελληνικού πλάνου για το Copper Switch Off» υπογράμμισε χθες στο πλαίσιο του συνεδρίου digital economy forum 2020 με τίτλο «Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα» που οργάνωσε ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) Κωνσταντίνος Μασσέλος.

Όπως είπε στη συζήτηση με θέμα τα επόμενα βήματα στις τηλεπικοινωνίες «πιστεύω ότι το 2021 είναι ένα έτος ευκαιρία για να κάνουμε ένα πρώτο, αποφασιστικό βήμα στην μετά τον χαλκό εποχή. Στα δίκτυα οπτικών ινών και στο 5G. Είναι πολλά τα σημεία που δείχνουν ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος να το κάνουμε:

  • Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κλείσιμο του χαλκού (Copper Switch Off) αποτελεί κεντρική στρατηγική.
  • Το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Ευρώπη, από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της Πανδημίας, προκρίνει δράσεις στα πεδία των τηλεπικοινωνιών και των πράσινων τεχνολογιών.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ «η μετάβασή μας από το δίκτυο του χαλκού σε αυτό των οπτικών ινών στη Σταθερή εναρμονίζεται πλήρως και με τους δυο αυτούς στόχους: Τα δίκτυα οπτικών ινών είναι 40-60% πιο αποδοτικά ενεργειακά, 40-60% πιο οικονομικά στη συντήρησή τους, και έχουν ήδη σήμερα αποδεδειγμένο στο πεδίο roadmap (field-proven roadmap) για τις ταχύτητες του ενός και των δέκα gigabit.

Ένα από αυτά που αναμφίβολα θα μας αφήνει πίσω της η δραματική εμπειρία της πανδημίας είναι η βαθύτερη κατανόηση της εξαιρετικής σημασίας που έχει ποιότητα των ψηφιακών μας υποδομών. Η ανάγκη αυτές οι υποδομές να είναι ανθεκτικές και αξιόπιστες.

Ένα δίκτυο οπτικών ινών μπορεί να είναι μέχρι και 70-80% πιο αξιόπιστο από ένα αντίστοιχο δίκτυο χαλκού. Συνδυασμένο με ένα σωστά σχεδιασμένο 5G δίκτυο, με προσεκτικά κατανεμημένα small-cells στις πυκνοκατοικημένες περιοχές θα αλλάξει άρδην το τηλεπικοινωνιακό μας περιβάλλον και μέσω αυτού την οικονομία μας. (FTTH to 5G Convergence)»


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.