ΗΠΑ: σε λίγο θα απαγορέψουν και το ρύζι από την Κίνα…

0

Οι ΗΠΑ απείλησαν να επεκτείνουν τη δράση τους όχι μόνο εναντίον των κινεζικών εταιριών εξοπλισμού, αλλά και εναντίον των εταιρειών που διαχειρίζονται εφαρμογές για κινητά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είπε στο Fox News ότι το Tik Tok, το We Chat και πολλές άλλες εφαρμογές ίσως είναι ο επόμενος στόχος της Αμερικανικής κυβέρνησης η οποία προετοιμάζει σχέδια για την αντιμετώπιση «ενός ευρέος φάσματος κινδύνων εθνικής ασφάλειας».

Ωστόσο, λέγεται ότι ο πρόεδρος Donald Trump ανέστειλε τα σχέδια απαγόρευσης του Tik Tok, μετά από συνομιλίες με τον επικεφαλής της Microsoft Satya Nadella σχετικά με την πιθανή απόκτησή της από την Microsoft η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα λειτουργούσε ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

O Nadella μίλησε με τον πρόεδρο Trump και προσέφερε διαβεβαιώσεις σχετικά με την ασφάλεια, ενώ δεσμεύτηκε να αναφέρει λεπτομερώς τα οφέλη που θα είχε για την Αμερική μία τέτοια εξαγορά. Έτσι, η Microsoft εξασφάλισε προθεσμία 45 ημερών και δήλωσε ότι η υπόθεση θα έχει κλείσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι ενθάρρυναν την Tik Tok να διαχωριστεί από την μητρική της εταιρεία που είναι η κινεζική ByteDance.

Σε κάθε περίπτωση οι απειλή για τα κινεζικά apps παραμένει, αφού όπου υπάρχει καπνός από δηλώσεις, δεν αργεί να φανεί και η φωτιά.

Share.

Comments are closed.