Συνάντηση της ηγεσίας της Deutsche Telekom με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

0

Ο ΟΤΕ θα συμμετέχει στο έργο Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Ultra Fast Broadband (UFBB) συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί ως ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα). Αυτό ανακοινώθηκε χθες έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Srini Gopalan και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και του γενικού γραμματέα, Αντώνη Τζωρτζακάκη.

Οι επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας και η διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκαν από τον κ. Πιερρακάκη για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης όσο αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και από την πλευρά τους σημείωσαν την ανάγκη για ρυθμιστική σταθερότητα και γενικότερα προβλεψιμότητα στις αποφάσεις που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις.

Επίσης, όπως προαναφέραμε γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του ΟΤΕ να λάβει μέρος στο UFBB και να επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G). Ως προς το ΣΔΙΤ να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί, και είναι πιθανό να δοθεί, μια ολιγοήμερη μετάθεση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος (η καταληκτική ημερομηνία είναι η 22η Οκτωβρίου).

Ακόμη, οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom και του ομίλου ΟΤΕ ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας εντός της επόμενης διετίας.

Share.

Comments are closed.