Επιτυχής έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ από τον ΟΤΕ

0

Περίπου 5 φορές το ποσό που ζητούσε (2,5 δις. ευρώ) ήταν η προσφορά που δέχθηκε ο ΟΤΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν μεγάλο με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει περίπου στις 10.30 το πρωί χθες ώρα Ελλάδος και να κλείνει σε δυόμιση ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο 7ετές ομόλογο του ΟΤΕ πέτυχε επιτόκιο 1% (μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε η επίσημη ενημέρωση).

Η έκδοση είχε τη στήριξη της Deutsche Telekom η οποία κατέχει περίπου το 46% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Η DT αγόρασε το 20% του συνολικού ποσού, καταβάλλοντας 100 εκατ. ευρώ (από το σύνολο των 500 εκατ. ευρώ). Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία συνηθίζει να συμμετέχει στον δανεισμό θυγατρικών της στις οποίες διατηρεί σημαντικό ποσοστό. Στον ΟΤΕ αυτό συμβαίνει πρώτη φορά.

Το νέο ομολογιακό θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή του ομολόγου με λήξη 2/12/2019 ύψους 349 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,375%, και ενός δεύτερου που λήγει τον Ιούλιο του 2020 ύψους 700 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,5%.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες BNP Paribas και Goldman Sachs International και ως Co–Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Εργασίας και Τράπεζα Πειραιώς.

Share.

Comments are closed.