Περίπου 53 εκατ. ευρώ για την εθελουσία αποχώρηση 320 εργαζομένων από τον ΟΤΕ

0

Το κόστος της φετινής εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ διαμορφώνεται στα 53 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης, αφορά 320 εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση (εκτός ενός μικρού αριθμού που εργάζεται στη φυσική ασφάλεια).

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η διοίκηση ανακοίνωσε δύο προγράμματα: Το πρώτο (Α) απευθυνόταν σε υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και προέβλεπε αναπλήρωση εισοδήματος από 70% έως και 90%, ανάλογα με το πόσο κοντά είναι κάποιος στο να πάρει κανονικά τη σύνταξή του. Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν λαμβάνουν επίσης τη νόμιμη αποζημίωσή τους, τα χρήματα για τις εισφορές τους (κύρια ταμεία και επικουρικά) έως τη συνταξιοδότησή τους, ενώ θα έχουν, μέχρι να λάβουν σύνταξη, την ιδιωτική ασφάλεια που είχαν ως εργαζόμενοι.

Το δεύτερο (Β) απευθύνονταν σε όσους έχουν περισσότερα από 10 χρόνια στην επιχείρηση και είναι πάνω από 40 ετών (εκτός ορισμένων ειδικοτήτων όπως είναι οι τεχνικοί πεδίου, οι πωλητές, οι επιστήμονες πληροφορικής κ.α.). Ανάλογα με την ηλικία τους θα ελάμβαναν ως αποζημίωση 38 έως 50 μισθούς οι οποίοι προσαυξάνονται ανάλογα με τη θέση ευθύνης που κατέχουν και τον αριθμό των παιδιών τους.

Η συμμετοχή στα δύο προαναφερόμενα προγράμματα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα μπορούσε να ικανοποιηθεί με βάση τον προϋπολογισμό της φετινής εθελουσίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αίτηση για εθελουσία κατέθεσαν περίπου 860 εργαζόμενοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν περίπου 100 που δεν είχαν καν τις προϋποθέσεις για κανένα από τα δύο προγράμματα.

Η απόφαση της διοίκησης είναι να ικανοποιηθεί το αίτημα του μεγαλύτερου αριθμού όσων πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος Α, (συνολικά τα αιτήματα σε αυτή την κατηγορία ήταν 560) ενώ ενημέρωσε τους υπόλοιπους ότι εξετάζει νέο πρόγραμμα για το 2020 και στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν. Δεν ικανοποιείται κανένα αίτημα που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Β (περί τις 200 αιτήσεις) παρά μόνον ενός μικρού αριθμού εργαζομένων στη φυσική φύλαξη η οποία στο σύνολό της έχει ανατεθεί σε τρίτη εταιρεία (outsourcing).

Σημειώνεται ότι στο περσινό πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ συμμετείχαν 300 εργαζόμενοι και το κόστος του ήταν περί τα 50 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.