Η Bridgestone ολοκληρώνει την εξαγορά της TomTom Telematics

0

Η Bridgestone Europe, θυγατρική της Bridgestone στην ΕΜΕΑ, εταιρίας ελαστικών και καουτσούκ, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της TomTom Telematics, εταιρίας παροχής ψηφιακών λύσεων για στόλους οχημάτων στην Ευρώπη, προς €910 εκατομμύρια.

Η εξαγορά αυτή, που πρώτη φορά ανακοινώθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019, πέρασε επιτυχώς τα σχετικά ρυθμιστικά στάδια, έλαβε την πλήρη έγκριση των μετόχων της TomTom καθώς και την θετική απάντηση από το συμβούλιο εργαζομένων της.

Η εξαγορά αυτή επενδύει στο υπάρχον έργο της Bridgestone με σκοπό να ενισχυθούν οι ψηφιακές της δυνατότητες. Η Telematics, το νούμερο ένα στην Ευρώπη, σε μια βιομηχανία με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης, ταιριάζει τέλεια στους στρατηγικούς στόχους της Bridgestone και παρέχει ενισχυμένη παρουσία σε λύσεις αυτοκίνησης που καθιστούν τους στόλους πιο αποτελεσματικούς και αποδοτικούς.

Η Telematics θα λειτουργεί εντός της Bridgestone ως ξεχωριστή επιχείρηση εκμεταλλευόμενη το ισχυρό brand, τη μεγάλη βάση πελατών, την παγκόσμια εμβέλεια και το δίκτυο πωλήσεων της Bridgestone. Η ομάδα management θα παραμείνει ως έχει, βάσει της συμφωνίας και θα στηριχτεί πάνω στις επενδύσεις και τις δυνατότητες της Bridgestone, ώστε να επιταχύνει τα τωρινά πλάνα ανάπτυξης στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές παγκοσμίως, όπου η Telematics έχει ήδη παρουσία.

Η φιλοδοξία είναι να παραμείνει το αδιαμφισβήτητο νούμερο ένα στην Ευρώπη παγιώνοντας μια ηγετική θέση στις υπηρεσίες διαχείρισης στόλου. Με τον συνδυασμό των πόρων και δυνατοτήτων των δύο εταιριών θα προκύψουν νέες, επικερδείς ευκαιρίες και σημαντικό όφελος υπέρ των καταναλωτών.

Ο Paolo Ferrari, CEO και Πρόεδρος της Bridgestone EMEA και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Bridgestone, δήλωσε: “ H ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία μεταμόρφωσης της Bridgestone από κατασκευαστή ελαστικών σε ηγέτη λύσεων για την αυτοκίνηση.

«Με την ζήτηση για την ψηφιακή κινητικότητα βάσει των στόλων να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, οι υπεύθυνοι διαχείρισης στόλων χρειάζονται περισσότερο από ποτέ έναν αξιόπιστο και καινοτόμο συνεργάτη, ώστε να τους βοηθήσει στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας τους, μέσω της αυξημένης παραγωγικότητας και ελαχιστοποίησης του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας. Τώρα, μαζί, η Bridgestone και η TomTom Telematics έχουν τους πόρους και την εμπειρία για να εξυπηρετήσουν αυτή την ζήτηση. Σημειώνουμε τη δημιουργία μιας υπερδύναμης στις λύσεις στόλων, που θα οδηγήσει τη βιομηχανία μας στο μέλλον της αυτοκίνησης.

Ο Harold Goddijn, ο CEO της TomTom, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Bridgestone αναγνωρίζει το ταλέντο και τις ικανότητες της TomTom Telematics, και σκοπεύει να συνδράμει στην εταιρία με τη μέγιστη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους μας στην Telematics να έχουν ένα επιτυχημένο μέλλον στην Bridgestone.»

Share.

Comments are closed.