Σε εταιρεία για εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια η νέα επένδυση της Marathon

0

Στην Hack The Box, εταιρεία που διαθέτει «εργαστήρια» προσομοίωσης υπολογιστών για εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια, επενδύει 1,2 εκατ. ευρώ η Marathon Venture Capital (εκ των επενδυτικών κεφαλαίων του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών – Equifund).

Όπως σημειώνεται δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, η πλατφόρμα της Hack The Box μέτρα ήδη 120 χιλιάδες μέλη και αναπτύσσεται γρήγορα με σκοπό να αποτελέσει την μεγαλύτερη «κοινότητα χάκερ» στον κόσμο.

O όγκος των δεδομένων που παράγονται, αποθηκεύονται και καταναλώνονται αυξάνεται γεωμετρικά. Με τον ίδιο, ωστόσο, ρυθμό αυξάνονται και οι περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μεγαλώνει, επίσης, αντίστοιχα. Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ, για κάθε δύο θέσεις εργασίας στον κλάδο υπάρχει άλλη μία που παραμένει κενή, ενώ ο συνολικός αριθμός ανοικτών θέσεων εργασίας παγκοσμίως ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια. Και το ερώτημα είναι πώς μπορούν όμως να εκπαιδευθούν στην κυβερνοασφάλεια τρία εκατομμύρια άτομα.

Όπως σημείωσε ο Χάρης Πυλαρινός, ιδρυτής της Hack The Box, ύστερα από χρόνια εμπειρίας και διδασκαλίας στον χώρο, συνειδητοποίησε πως ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθεί κανείς στο χάκινγκ είναι μάθει χάκινγκ και όχι μέσω διαθέσιμου εκπαιδευτικού υλικού, αλλά χακάροντας ψηφιακά συστήματα στην πράξη. Έτσι, έφτιαξε μία πλατφόρμα προσομοίωσης υπολογιστικών συστημάτων, προσθέτοντας στοιχεία που θα έκαναν την εμπειρία να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι. Την ομάδα έχουν πλαισιώσει ως συνιδρυτές οι James Hooker, έμπειρος μηχανικός με πάθος για την κυβερνοασφάλεια, και ο Άρης Ζικόπουλος, με εκτενή διαδρομή σε εμπορικούς ρόλους στον χώρο.

Share.

Comments are closed.