Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 16 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες

Πιλοτική εφαρμογή υπηρεσιών Augmented Reality στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

26/02/2019Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης2 Mins Read Προϊόντα - Υπηρεσίες

Στην πιλοτική εφαρμογή υπηρεσιών Augmented Reality (Επαυξημένης Πραγματικότητας) στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου OTE στην Αθήνα προχώρησε η Cosmote, αξιοποιώντας τη λύση Multi-Access Edge Computing (MEC) της Nokia. Στόχος της πιλοτικής εφαρμογής είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας Augmented Reality για παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών στους πελάτες Cosmote.

Η Cosmote σε συνεργασία με την Nokia και το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου OTE δημιούργησε έξι εφαρμογές Augmented Reality για τα εκθέματα του μουσείου. Τοποθετώντας μια έξυπνη συσκευή μπροστά από τα εκθέματα, αυτά ανακατασκευάζονται ψηφιακά και ζωντανεύουν μέσω των εφαρμογών, αναπαριστώντας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ μπορούν πλέον να δουν τον Samuel Morse να στέλνει ένα μήνυμα μέσω ενός μεταφραστή κώδικα Morse. Η δοκιμαστική εφαρμογή δείχνει τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία Augmented Reality και πώς θα μπορούσε να ενισχύσει την ψηφιακή εμπειρία των επισκεπτών σε οποιοδήποτε μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα.

Η Cosmote σε συνεργασία με την Nokia ανέπτυξε τη λύση Multi-Access Edge Computing (MEC) μέσω του υφιστάμενου δικτύου Cosmote στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου OTE. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση, που περιλαμβάνει το σχεδιασμό δικτύου, την ενοποίηση συστημάτων (systems integration), καθώς και την ανάπτυξη εφαρμογών και περιεχομένου από οποιοδήποτε συνεργάτη, που διαθέτει εμπειρία στην ανάπτυξη περιεχομένου Augmented Reality.

Ο Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου OTE, κ. Γιώργος Τσώνης δήλωσε: «Στη νέα ψηφιακή εποχή, οι τεχνολογίες αιχμής διαμορφώνουν το μέλλον και κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Η Cosmote βρίσκεται πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας και η πιλοτική εφαρμογή με τη Nokia θα συμβάλλει στην απόκτηση τεχνογνωσίας για την παροχή υπηρεσιών Augmented Reality. Μέσα από την τεχνολογία και την καινοτομία δημιουργούμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

Ο Customer Team Head της Nokia Hellas, κ. Κωνσταντίνος Κορωναίος, δήλωσε «Δημιουργήσαμε ένα οικοσύστημα όπου νέες και καινοτόμες υπηρεσίες, όπως αυτές της Επαυξημένης Πραγματικότητας, θα βελτιώσουν την εμπειρία του πελάτη, πάνω και πέρα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες φωνής και δεδομένων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο μικρός χρόνος απόκρισης και ο υψηλός βαθμός αλληλεπίδρασης της λύσης μας θα προσφέρουν μια πλούσια τελική εμπειρία χρήσης και θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες για την Cosmote».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

4G augmented reality Cosmote Nokia
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

NBG Pay tom: η νέα λύση αποδοχής πληρωμών που μετατρέπει την Android συσκευή σας σε φορητό POS

AOC Essential E4: σχεδιασμένη για επιχειρήσεις με σεβασμό στον πλανήτη

Με το Public+ κάθε αγορά επιστρέφει αξία – πάνω από 5,5 εκατ. όφελος στα μέλη!

Η Mastercard λανσάρει ψηφιακή πλατφόρμα χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού

Η LG ενισχύει την ηγετική της θέση στην εκπαιδευτική τεχνολογία με την επέκταση της σειράς CreateBoard

Samsung Galaxy Z Flip7: η δύναμη του AI σε μέγεθος τσέπης με οθόνη FlexWindow

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η Paval Holding αποκτά την Praktiker Hellas – Στρατηγική είσοδος στην ελληνική αγορά DIY
  • Ένας φιλόδοξος προϋπολογισμός για μια ισχυρότερη Ευρώπη: 2028-2034
  • Η Ελλάδα στην «πρώτη γραμμή» της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα μικροκυκλώματα
  • Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στα τρία πρώτα καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου
  • Τουρισμός: Περισσότεροι επισκέπτες, μικρότερη δαπάνη ανά τουρίστα
  • Μακρομάλλης: Εξωστρέφεια και διεθνείς συνέργειες στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΣΕΚΕΕ
  • Β. Κικίλιας: 3.000 έλεγχοι σε ενοικιαζόμενα μέσα αναψυχής από το Λιμενικό
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει προηγμένες λύσεις για data centers, σχεδιασμένες για τις απαιτήσεις της AI υψηλής πυκνότητας και των επιταχυνόμενων υπολογιστικών εφαρμογών
  • Οι απάτες με deepfakes εξελίσσονται – Νέες κυβερνοαπειλές για κλοπές ταυτότητας και επιχειρηματικές παραβιάσεις
  • FileFix: Η Νέα Μέθοδος Κοινωνικής Μηχανικής που Αξιοποιείται Ήδη από Κυβερνοεγκληματίες
  • Στις 22 Οκτωβρίου το Workforce Innovation 2025 – The Future Starts with You!
  • “Στη γραμμή των οριζόντων: Από τη Μαδρίτη στην επόμενη μέρα της κυβερνοασφάλειας”
  • Τεχνολογική Καινοτομία, Εμπιστοσύνη και Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση – Οι Πυλώνες Ανάπτυξης της ORTHOLOGY
  • Kaspersky Horizons 2025: AI, Ransomware και Κβαντική Εποχή: Η νέα γεωγραφία των ψηφιακών απειλών
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.