Στην παρουσίαση του HoloLens 2, μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του headset επαυξημένης πραγματικότητας, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν τέσσερα χρόνια, προχώρησε την παραμονή της έναρξης του MWC19, η Microsoft.

Με ξεκάθαρη B2B στρατηγική και με την αντίληψη πως οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την συγκεκριμένη τεχνολογία στους χώρους εργασίας, ο ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε: “Αυτό το νέο μέσο είναι μόνο η αρχή των δυνατοτήτων που προκύπτουν κατά τη σύνδεση του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, μαθαίνουμε και παίζουμε”.

Μεταξύ άλλων που συζητήθηκαν επί σκηνής από τον CEO της Microsoft μαζί με την Julia White, CVP και τον Alex Kipman, Technical Fellow της εταιρείας, ο Satya Nadella επισήμανε: “Ζούμε στην εποχή, του έξυπνου σύννεφου και μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε συλλογικά… με τις σημερινές μας ανακοινώσεις, εκδημοκρατίζουμε την την τεχνολογία, ώστε όλοι να μπορούν να ωφεληθούν.”

Το λανσάρισμα του HoloLens 2 έρχεται εν μέσω αμφισβήτησης σχετικά με τη συμφωνία των 480 εκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft για την πώληση των headset επαυξημένης πραγματικότητας στον αμερικανικό στρατό. Την περασμένη Παρασκευή, μια ομάδα υπαλλήλων της Microsoft απέστειλε μια ανοικτή επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Satya Nadella και τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο Brad Smith, λέγοντας πως αρνούνται να δημιουργήσουν τεχνολογία που χρησιμοποιείται για «πολεμικούς σκοπούς».

Η επιστολή ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε τρομοκρατημένοι με το γεγονός ότι η Microsoft εργάζεται για την παροχή τεχνολογίας όπλων στον Αμερικάνικο Στρατο, βοηθώντας την κυβέρνηση μιας χώρας να αυξήσει τη θνησιμότητα, με χρήση των εργαλείων που κατασκευάσαμε. Δεν υπογράψαμε για την ανάπτυξη όπλων και απαιτούμε να έχουμε λόγο στο πως χρησιμοποιείται το έργο μας».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.