Η Forthnet απαντά στον ΟΤΕ ως προς τη δυνατότητα της να γίνει MVNO

0

Δεν έμειναν ασχολίαστα τα ερωτηματικά που εξέφρασε ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών του ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης, κατά τη ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του 2018, για την απόφαση της EETT (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) αναφορικά με την είσοδο της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος.

Η Forthnet επικαλείται τη συνέπειά της στις πληρωμές των υποχρεώσεών της στον ΟΤΕ. Στελέχη της επεσήμαναν ότι η απόφαση της Κομισιόν και της EETT (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) που δικαίωσε τη Forthnet στην καταγγελία της κατά του ΟΤΕ για την παροχή υπηρεσιών ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απλή εφαρμογή και στην χώρα μας των κανόνων που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του ΟΤΕ τα ίδια στελέχη επεσήμαιναν ότι μόνο το διάστημα 2014-2018 η Forthnet έχει καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο προς τον ΟΤΕ περισσότερα από 480 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσαν ότι τα ποσά αυτά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, καταβάλλονται από την Forthnet προς τον ΟΤΕ εντός 15 ημερών από την παροχή της υπηρεσίας, πριν καν εισπραχθούν από τους τελικούς καταναλωτές και μάλιστα όταν ο ίδιος ο ΟΤΕ, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία του, εξοφλεί τους προμηθευτές του σε περισσότερες από 60 ημέρες. «Αλλά για αυτή την άδικη ρύθμιση, τα λαλίστατα στελέχη του ΟΤΕ, δεν έκαναν ποτέ κανένα σχόλιο και παράπονο κατά της ΕΕΤΤ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας τα στελέχη της Forthnet σημειώνουν: «Είναι κατανοητό, ότι μπορεί να μην αρέσει στα στελέχη του ΟΤΕ μια απόφαση που επιτρέπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα να υπάρξει βιώσιμο μοντέλο MVNO. Όμως ήρθε ο καιρός να ανοίξει επιτέλους ο ανταγωνισμός στη μέχρι σήμερα ολιγοπωλιακή αγορά κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών.»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαζαράκης σχολίασε πως «έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά» από την απόφαση της ΕΕΤΤ για την είσοδο της Forthnet στην αγορά της κινητής. Όπως είπε η Forthnet είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις της. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν γενικότερα αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος να καταστεί κάποιος φορέας στην Ελλάδα εικονικός πάροχος κινητής, να παρέχει δηλαδή την υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα εκ των υφιστάμενων δικτύων. Ως παράδειγμα ανέφερε τη Cyta η οποία μπήκε στην κινητή, αλλά αυτό δεν τη βοήθησε στο να παραμείνει αυτόνομα στην αγορά και εξαγοράστηκε από τη Vodafone.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.