Οριζόντια, τολμηρή ψηφιακή πολιτική η οποία θα αφορά όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας πολιτικής, υπόσχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα είπε στην εκδήλωση της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος, με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη στη διακυβέρνηση» η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς η εδραίωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφοροποιήσει τα λεγόμενά του για γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και ώρα αναφέρεται σε: «Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ, με σημαντικές αρμοδιότητες, το οποίο θα πάρει στην αρμοδιότητα του και τα βασικά εργαλεία ψηφιακής πολιτικής τα οποία σήμερα μπορεί να ανήκουν σε άλλα υπουργεία. Έτσι ώστε πραγματικά οι πολιτικές αυτές να υλοποιούνται με οριζόντιο τρόπο.»

Το τι σημαίνει «Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ» χρειάζεται να εξηγηθεί, κατά τα άλλα αυτό που διαφαίνεται είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ΥΨΗΠΤΕ, αν και μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό είναι εφικτό.

Στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, υπεύθυνη του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, θα είναι υποψήφια για την ευρωβουλή και αυτό προδιαγράφει ότι στο ενδεχόμενο που η κάλπη αναδείξει τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση, το εν λόγω στέλεχος δεν θα αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπως θα ήταν πιθανό λόγω της σημερινής της θέσης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.