CES 2019: στόχος της LG η τεχνητή νοημοσύνη για μία καλύτερη ζωή

0

Ο πρόεδρος και CTO της LG Electronics Dr. I.P. Park μίλησε για το όραμα της εταιρείας στην κεντρική ομιλία της CES 2019 με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη για μια Ακόμα Καλύτερη Ζωή» στις 7 Ιανουαρίου στο MGM Park Theater στο Λας Βέγκας. Στην CES, την κορυφαία έκθεση καταναλωτικών ειδών στον κόσμο, ο CTO της LG περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι τρεις βασικοί πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης – Evolve, Connect and Open (Εξέλιξη, Σύνδεση και Συνεργασία/Δεκτικότητα) – μπορούν να αποδώσουν ένα ισχυρό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης με ποικίλες λύσεις για τον πραγματικό κόσμο.

Κορυφαίος υποστηρικτής της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης που έχει ως επίκεντρο τον καταναλωτή, η LG εξακολουθεί να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο υποστηρίζοντας την ευεργετική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή των ανθρώπων. Η κεντρική ομιλία περιλάμβανε εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα για να δείξει στο κοινό – το οποίο αποτελούνταν από περισσότερους από 3.000 εκπροσώπους της βιομηχανίας, διαμορφωτές κοινής γνώμης και δημοσιογράφους – πώς η εταιρεία εργάζεται για να αλλάξει το μέλλον. Το LG CLOi GuideBot βρέθηκε επί σκηνής με τον Dr. Park κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, και ήταν το πρώτο ρομπότ που βοήθησε στη διαδικασία της κεντρικής ομιλίας στην CES.

Ο Dr. Park ξεκίνησε την ομιλία του με μία ερώτηση στο κοινό: «Η τεχνολογία κάνει τη ζωή σας καλύτερη;». «Τα τελευταία 100 χρόνια οι οικιακές συσκευές όπως τα ψυγεία, τα πλυντήρια και οι ηλεκτρικές σκούπες έχουν μειώσει τον χρόνο που δαπανάται για τις οικιακές εργασίες κατά περίπου 75%, αλλά η ποσότητα της διανοητικής εργασίας που εμπλέκεται έχει αυξηθεί σημαντικά» εξήγησε ο Dr. Park. «Η απάντηση βρίσκεται στην τεχνητή νοημοσύνη – αλλά μόνο αν μπορούμε να επιτύχουμε πραγματική νοημοσύνη».

Από την παρουσίασή του το 2017, το brand τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας LG ThinQ είδε το χαρτοφυλάκιό του να αυξάνεται γρήγορα, και περιλαμβάνει κλιματιστικά, πλυντήρια, τηλεοράσεις, smartphones και ρομπότ σκούπες. Ο Dr. Park παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες της LG σε αυτές τις συσκευές, οι οποίες αξιοποίησαν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης: το πιο προηγμένο μικροσύστημα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο για οικιακές συσκευές, ένα πλυντήριο ρούχων με ενισχυμένη μάθηση, και μηχανήματα «αυτό-θεραπείας» που μπορούν να ανιχνεύσουν και να διορθώσουν αυτόματα δυσλειτουργίες χωρίς διακοπή λειτουργίας.

«Αλλά θέλω να σας μιλήσω για κάτι περισσότερο από απλώς βελτιώσεις», συνέχισε ο Dr. Park. «Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε πέρα από το σημερινό ρόλο της LG ως κορυφαίου κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και να γίνουμε ένας πρωτοπόρος που θα παρέχει έναν πραγματικά έξυπνο τρόπο ζωής». Αναλύοντας το όραμα της LG για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, ο Dr. Park εξήγησε πως οι τρεις βασικές ιδέες – Evolve, Connect και Open – θα ενισχύσουν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να μεταμορφώσουν κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Τα προϊόντα LG ThinQ θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου μαθαίνοντας τον χρήστη, θα συνδεθούν άψογα με τη ζωή των καταναλωτών και θα ανοίξουν ένα οικοσύστημα καινοτομίας που ενισχύεται από τις εταιρικές συνεργασίες, προσφέροντας τελικά μία «νέα και τολμηρή ερμηνεία της καλύτερης ζωής».

Ο Dr. Park υπογράμμισε τη σημασία της εξελισσόμενης νοημοσύνης στις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές. Για να υπερβούν οι συσκευές τεχνητής νοημοσύνης την απλή αναγνώριση φωνής και την αυτόματη εκτέλεση εργασιών, πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν το σκοπό και την πρόθεση πίσω από κάθε εντολή. Τέτοια κατανόηση που βασίζεται στις λέξεις της εντολής, απαιτεί την τεχνητή νοημοσύνη να εξελιχθεί μέσω συσσωρευμένης αλληλεπίδρασης με τον χρήστη.

Η LG επεκτείνει επίσης την απαράμιλλη γνώση που έχει για τους καταναλωτές, από το σπίτι στο δρόμο, προσφέροντας μια νέα εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο. Κατά την έλευση της επανάστασης της αυτόνομης οδήγησης, η LG πρότεινε να αλλάξει και να επεκτείνει τον ίδιο τον ορισμό των οχημάτων από ένα μέσο μεταφοράς σε ένα κινητό χώρο. Η λύση της καμπίνας με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της LG θα βοηθήσει τους χρήστες να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο τους, χωρίς να οδηγούν, μετατρέποντας τα οχήματά τους σε αίθουσα συνεδριάσεων, κινηματογραφική αίθουσα ή ακόμα και προσωπική μπουτίκ αγορών.

«Η δημιουργία αυτής της νέας εμπειρίας μέσα στο αυτοκίνητο απαιτεί ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών λύσεων τόσο στο υλικό όσο και στο λογισμικό και γι’ αυτό χρειαζόμαστε μία ανοιχτή συνεργασία», δήλωσε ο Dr. Park, δείχνοντας τις συνεχείς προσπάθειες της LG να διευκολύνει μια κουλτούρα ανοιχτής – OPEN – καινοτομίας. Παρουσίασε επίσης τη συνεργασία της LG με τον κορυφαίο κατασκευαστή καθισμάτων Adient για την ανάπτυξη έξυπνων καθισμάτων για μία πιο προσωποποιημένη εμπειρία στο αυτοκίνητο και ανακοίνωσε το νέο σχέδιο της LG για τη λειτουργική πλατφόρμα webOS της, η οποία είναι ανοιχτή από τον Μάρτιο του 2018. «Από φέτος, θα προσθέσουμε στην webOS ανοικτή πρόσβαση στην ιδιόκτητη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της LG για προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Dr. Park.

Ο Dr. Park παρουσίασε στη συνέχεια τους στόχους της LG να «ξεκλειδώσει» τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, συνδέοντας μεμονωμένες μονάδες σε έξυπνα συστήματα. Η πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών ρομπότ της LG (RSDP) θα συντονίζει μέσω συστήματος τα πολλαπλά ρομπότ που βλέπουν, ακούν και μαθαίνουν να μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τη δουλειά και το περιβάλλον μας. Το έξυπνο δίκτυο με βάση την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε ριζικά την αποτελεσματικότητα του ενεργειακού οικοσυστήματός μας, από την παραγωγή και την αποθήκευση έως την κατανάλωση. Η έξυπνη σήμανση θα μετατρέπει τα φυσικά στοιχεία του χώρου, όπως τοίχους, πινακίδες ακόμη και πατώματα, σε ένα ενεργό μέρος του χώρου.

Η κεντρική ομιλία περιλάμβανε κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες, όπως τον ιδρυτή του ιδρύματος XPRIZE, Dr. Peter Diamandis, τον γνωστό ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης Dr. Andrew Ng, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αυτοκινητοβιομηχανίας στην Luxoft Alwin Bakkenes, τον Senior Vice President στο Engineering στη Qualcomm, Durga Malladi και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Contextual Robotics του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο, καθηγητή Henrik Christensen.

«Η LG είναι ένα παγκόσμιο powerhouse στην πρώτη γραμμή της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα επηρεάσει σχεδόν κάθε σημαντική βιομηχανία από την τεχνολογία έως την υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία, τις μεταφορές, τη μηχανική και πιο πέρα», δήλωσε ο Gary Shapiro, Πρόεδρος και CEO της CTA. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η LG μίλησε για την «Τεχνητή Νοημοσύνη για μια Ακόμα Καλύτερη Ζωή» ως η πρώτη κεντρική ομιλία στην ιστορία της CES».

Οι επισκέπτες στο LG ThinQ Zone στο περίπτερο #11100 του Συνεδριακού Κέντρου του Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα θα μπορούν να βιώσουν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της LG από κοντά.

Share.

Comments are closed.