Η Ουγγρική τεχνολογία στο επίκεντρο του InfoCom World 2018

0

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι τεχνολογίες αναπτύσσονται με εκθετική ταχύτητα. Αισθητήρες, δίκτυα, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, τρισδιάστατες εκτυπώσεις, υπολογιστική ισχύς των μηχανών, αυξημένη και εικονική πραγματικότητα, blockchain, είναι τεχνολογίες που καθημερινά μετασχηματίζουν τον κόσμο μας.

Σε πολλά μέρη του κόσμου, έχουν δημιουργηθεί κέντρα ανάπτυξης αυτών των τεχνολογιών. Ένα από αυτά είναι στην Ουγγαρία. Στην χώρα με τους 13 Νομπελίστες, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Φαίνεται πως το ανήσυχο πνεύμα είναι μέσα σε αυτόν το λαό. Από το ball-point (το στυλό με μπίλια), στον κύβο του Rubik και μετά στον Charles Simonyi, τον προγραμματιστή που διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των προγραμμάτων Word και Excel της Microsoft, η Ουγγαρία είναι πλέον ένα κέντρο ενός μεγάλου αριθμού νέων αλλά και ώριμων εταιρειών στους τομείς των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) που εμφανίζει θεαματικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Η ουγγρική τεχνογνωσία προσφέρει πλέον καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές σε πληθώρα τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Ουγγαρία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προώθηση των καινοτομιών των νεοφυών επιχειρήσεων στην παγκόσμια αγορά, υποστηρίζοντας είτε την εισαγωγή τους στην αγορά, είτε την ανάπτυξη προϊόντων, είτε την καθοδήγησή τους και τη διεύρυνση των διεθνών τους σχέσεων.

Το Business Grove και ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας συμμετείχαν και στήριξαν τη φετινή διοργάνωση του InfoCom World. Στη διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της Ουγγαρίας και να διερευνήσετε επιχειρηματικές συνέργειες σε τομείς που αλλάζουν το μέλλον.

H KONsys είναι μία εταιρεία ουγγρικών συμφερόντων που ιδρύθηκε το 2004 και δραστηριοποιείται κυρίως στην ανάπτυξη λογισμικού, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης και διαχείρισης έργων. Ως κύριο προϊόν, έχει αναπτύξει την πλατφόρμα AVReporter. Πρόκειται για μια πλατφόρμα διαχείρισης ενέργειας, που καλύπτει πλήθος απαιτητικών εφαρμογών και προτύπων όπως τα: Smart Factory, Industry 4.0, Smart City, Smart Utility, ISO 50001 κ.λπ. Επίσης, η εταιρεία συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης καινοτομίας, συνεργάζεται με πανεπιστήμια στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων και παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης σε φοιτητές ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει βιομηχανικούς κολοσσούς, μεγάλες αλυσίδες λιανικής, κτιριακά συγκροτήματα εμπορικής χρήσης, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παρόχους ενέργειας. Ενδεικτικά, μερικοί από τους διεθνούς εμβέλειας πελάτες της εταιρείας είναι οι: Audi, Bosch, FIAT, Tesco, Velux, Tupperware, Μασούτης, Πλαστικά Θράκης κ.α.

Αντιπροσωπεύεται σε Ελλάδα-Κύπρο-Βαλκάνια: Pigreen Energy Saving Solutions.
Διεύθ.: Λ. Κηφισίας 16, Αθήνα
Τηλ: 211-0135356
Email: info@pigreen.com
URL: http://www.konsys-international.com

Η BELUX Group Ltd δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας και πιο συγκεκριμένα, προσφέρει λύσεις λογισμικού στον εν λόγω χώρο. Πιο συγκεκριμένα, εξειδικεύεται σε τομείς όπως: η αναγνώριση ομιλίας, με βάση την ιατρική ορολογία (Medical Speech Recognition), οι πλατφόρμες διαχείρισης ιατρικών εγγράφων (Global Document Management – GDM), καθώς και η τηλεραδιολογία (Teleradiology – PACS Viewer System). Επίσης, προσφέρει λύσεις για αρχειοθέτηση εικόνων, καθώς και λύσεις συστημάτων επικοινωνίας. «Αιχμή του δόρατος» για την Belux αποτελεί το Globalspeech, δηλαδή ένας Ιατρικός Ηλεκτρονικός Λογογράφος – με δυνατότητα πλήρους ενσωμάτωσης στα πληροφοριακά συστήματα των Νοσοκομείων – που παρέχει δυνατότητες ενσωματωμένης ψηφιακής υπαγόρευσης και αναγνώρισης ομιλίας (14 γλώσσες και ελληνικά) σε νοσοκομεία, κλινικές, εταιρείες μεταγραφής και ομαδικά ιατρεία. Μεταξύ των πελατών της BELUX, υπάρχουν αρκετά ιατρικά ιδρύματα, μεγάλες εταιρείες καθώς και μεμονωμένοι χρήστες. Ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής εξυπηρέτησης πελατών και η μακροχρόνια εταιρική σχέση.

BELUX Group Ltd
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Edvard Benes
Τηλ.: +36 30 692 4599
Email: edvard.benes@belux.hu
URL: www.belux.hu

H Dolphio Technologies είναι μια εταιρεία πληροφορικής, που για πάνω από μια δεκαετία, δραστηριοποιείται στον τομέα της μηχανικής όρασης. Διαθέτει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών για επεξεργασία εικόνας, ευφυή συστήματα παρακολούθησης, επιτήρησης και καταμέτρησης επισκεπτών ή επιβατών, ανίχνευση ιστοσελίδων και εξόρυξη δεδομένων. Η Dolphio έχει καταταχθεί στην κορυφή της λίστας Deloitte’s Fast Technologies 50 CEE για τέσσερα συνεχή έτη. Μερικά από τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρείας είναι το CounterGuard το οποίο είναι εφαρμογή για ακριβή καταμέτρηση ανθρώπων, καθώς κινούνται μέσα από εισόδους – εξόδους ή ακόμη και στο πλήθος. Το SpotNzoom επίσης είναι μία λύση για φωτογράφηση υψηλής ευκρίνειας, ανθρώπων και οχημάτων, με τη βοήθεια PTZ καμερών, ενσωματωμένων σε συστήματα ασφαλείας και επιτήρησης. Η εταιρεία επίσης αναπτύσσει το DolMobil, μία λύση μηχανικής όρασης, που εξασφαλίζει στους προγραμματιστές εύκολη ενσωμάτωση σε mobile εφαρμογές, καθώς επίσης και το Dolphio Vision το οποίο ουσιαστικά υποστηρίζει τη μηχανική όραση για συστήματα διαχείρισης ποιότητας.

Dolphio Technologies
Soroksari ut 48-56. Hungaria Malomudvar 11/5
1095 Budapest, Hungary
E-mail: baranyai.andras@dolphio.hu
URL: www.dolphio.hu/en

Η εταιρεία Gremon Systems είναι πάροχος καινοτόμων ICT λύσεων για τον αγροτικό τομέα, με έμφαση στην οργάνωση παραγωγής των θερμοκηπίων. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και εξοπλισμού που λειτουργούν σε Cloud. Η χρήση αυτών των λύσεων, καθιστά δυνατή τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, τη σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής πίεσης και τη μείωση των εξόδων. Η Gremon προσφέρει στον επαγγελματία λύσεις όπως είναι το Insight Manager, δηλαδή ένα σύστημα παρακολούθησης ροής εργασιών και λήψης αποφάσεων. Παρακολουθεί τις προδιαγραφές, την παραγωγικότητα, παρέχοντας πολύπλευρα στατιστικά στοιχεία. Το Trutina είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα υποστήριξης αποφάσεων, το οποίο σας βοηθά να αποφασίσετε για με θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία καλλιέργειας. Με βάση τη μέτρηση της συμπεριφοράς των φυτών σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να αποκτήσετε μια εικόνα για τις διαδικασίες ζωής των φυτών. Σε καθημερινή βάση οι χρήστες του Trutina, λαμβάνουν πληροφορίες και ενημερώσεις με απλοποιημένους τρόπους κατανόησης.

Gremon Systems Zrt.
6721 Szeged, Dugonics utca 42., Τηλ.: +36 70 363 4516
Email: info@gremonsystems.com
URL: https://gremonsystems.com

MOON42 RDI είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που δραστηριοποιείται στο R&D, ενώ παρέχει ταυτόχρονα συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υποστήριξης και συντήρησης στον τομέα της πληροφορικής. Τα βασικά προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει η MOON42, καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του τεχνολογικού χάρτη έχοντας πλατφόρμες για πολύπλευρες λύσεις. Η FoundryBox Live είναι  μια λύση για τη δημιουργία εικόνων, τη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και τη διαδικτυακή κοινή χρήση για τους συμμετέχοντες. Επίσης, η Nearshoring Solutions προσφέρει λύσεις ανάπτυξης λογισμικού στους συνεργάτες της εταιρείας. Το Revo.ED αποτελεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα διδασκαλίας και έκδοσης νέας γενιάς. Το InFLOW αποτελεί μία εταιρική ροή πληροφοριών και ελαφρύ ημερολόγιο εκδηλώσεων, διαχείριση εργασιών, αγορά και λογισμικό βάσης γνώσεων για τα σχολεία και τον εταιρικό τομέα.

MOON42 RDI
Eπικοινωνία: Laszlo Szabo
Τηλ.:+36 20 4646 904
E-mail: laszlo.szabo@moon42.com
URL: www.moon42.com

H WM Systems, είναι μια διεθνούς εμβέλειας εταιρεία στον τομέα IoT & M2M. Εξυπηρετεί τους συνεργάτες της με 16ετή πείρα, έχοντας μεγάλη εμπειρία στον εξοπλισμό συσκευών μετάδοσης δεδομένων (προηγμένοι routers, μόντεμ έξυπνων μετρήσεων, βιομηχανικές λύσεις), στο software, αλλά και τις εφαρμογές. Ιδρύθηκε το 2002 και έχει γραφεία σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Κύρια καθήκοντα της είναι η ανάπτυξη, η σχεδίαση συσκευών mobile επικοινωνίας, η ανάπτυξη και ολοκλήρωση λύσεων software και διαχείρισης δεδομένων, καθώς και οι υπηρεσίες SIM-card, αλλά και η τεχνική υποστήριξη. Η εταιρεία είναι αναγνωρισμένος συνεργάτης των διεθνών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των προμηθευτών ενέργειας και των εταιρειών ασφάλειας. Ουσιαστικά αναπτύσσει μόντεμ έξυπνων μετρήσεων, βιομηχανικά routers, συσκευές επικοινωνίας για ασύρματα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (όπως CDMA 450, 2G, 3G, LTE 4G, LTE450 & Narrow Band), καθώς και συσκευές συλλογής δεδομένων διαβίβασης, διαχείρισης και απομακρυσμένης παρακολούθησης. Με λίγα λόγια η WM Systems προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τα πεδία Smart City, Smart Metering και Security.

WM SYSTEMS LLC.
8 Villa str. 1222 HUNGARY, Τηλ: +36 1 310 7075
Email: sales@m2mserver.com
URL: www.m2mserver.com

Share.

Comments are closed.