Το Νοέμβριο η εκτόξευση του HellasSat4

0

Η εκτόξευση του HellasSat4, του νέου δορυφόρου της HellasSat (εταιρεία η οποία έχει την εκμετάλλευση της ελληνικής θέσης στο διάστημα) επένδυση της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χριστόδουλο Πρωτοπαππά, ο οποίος επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για τις δοκιμές του δορυφόρου τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Sunnyvale της Καλιφόρνιας.

Ο δορυφόρος HellasSat4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που κατασκεύασε μέχρι σήμερα η Lockheed Martin στο νέο μεγάλο διαστημικό της σκάφος Α2100TR και ενσωματώνει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Πρόκειται για κοινή επένδυση της HellasSatμε το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας (King Abdulaziz City of Science and Technology) και θα παρέχει δορυφορικές τηλεπικοινωνίες υψηλών ταχυτήτων στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Αφρική. Παράλληλα με τον υπάρχοντα δορυφόρο HellasSat3, ο νέος δορυφόρος θα επεκτείνει και θα συμπληρώσει τις δραστηριότητες της HellasSat αφού η συστοιχία των δύο δορυφόρων στην ίδια τροχιακή θέση θα παρέχει στους πελάτες της εταιρείας και στο ελληνικό Δημόσιο αδιάλειπτες και αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες, λόγω της εφεδρείας και του μεγάλου όγκου της χωρητικότητας που θα παρέχεται από τους δύο δορυφόρους.

Ο κ. Πρωτοπαππάς δήλωσε ικανοποιημένος για την πρόοδο των τελικών δοκιμών και σημείωσε ότι «έχουμε ήδη γνωστοποιήσει στην ARIANESPACE ότι θα είμαστε έτοιμοι να εκτοξεύσουμε το δορυφόρο εντός του Νοεμβρίου. Η Διοίκηση και οι μηχανικοί της Lockheed Martin και της HellasSat εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών και την μεταφορά του δορυφόρου στο σημείο εκτόξευσης της Γαλλικής Γουιάνας εντός του χρονοδιαγράμματος.»

Share.

Comments are closed.