Πώς η Amazon «έσβησε» 20 δισ. από την αξία 9 εταιρειών σε 1 ημέρα

0

Ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, Τζεφ Μπέζος, εισέρχεται συνεχώς σε νέες αγορές και δραστηριότητες, ανατρέποντας τα δεδομένα σε κρίσιμους τομείς, αλλά και πυροδοτώντας αναταράξεις στη Wall Street.

Μία γεύση της ισχύος της Amazon,  δίνουν τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα στρατολογήσει επιειρηματίες για να αναλάβουν τη διαχείριση τοπικών δικτύων διανομής- σε μία κίνηση, που την φέρνει σε άμεσο ανταγωνισμό με τις FedEx και UPS. Οι δύο εταιρείες είδαν την κεφαλαιοποίησή τους χθες να συρρικνώνεται αθροιστικά κατά 3 δισ. δολάρια.

Λίγες ώρες μετά την παραπάνω ανακοίνωση η Amazon γνωστοποίησε ότι θα εξαγοράσει το online φαρμακείο PillPack, με πηγές του CNBC να θέλουν το αντίτιμο της συμφωνίας κοντά στο 1 δισ. δολάρια. Η είδηση «έσβησε» 14,5 δισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή αξία των παραδοσιακών αλυσίδων φαρμακείων Wallgreens Boots Alliance, CVS Healt και Rite και των διανομένων φαρμάκων Cardinal, AmericsourceBergen και McKesson.

H Walmart, που σύμφωνα με πληροφορίες διεκδικούσε και εκείνη το PillPack, είδε την χρηματιστηριακή της αξίας να υποχωρεί κατά λίγο περισσότερο από 3 δισ. δολάρια την Πέμπτη.

Πηγή : Ναυτεμπορική

Share.

Comments are closed.