Η Nokia δηλώνει έτοιμη για την εμπορική εφαρμογή του 5G (MWC 2018)

0

«Η εποχή της 5ης γενιάς δικτύων, έρχεται γρηγορότερα απ’ όσο κι εμείς οι ίδιοι περιμέναμε…»! Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Nokia την παραμονή του MWC, ο επικεφαλής της Φινλανδικής εταιρείας, Rajeev Suri.

P1490955

Σύμφωνα με τον Suri, το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, αλλά και η ίδια η αγορά, δρομολογούν ταχύτερα τις εξελίξεις για την εμπορική εφαρμογή του 5G, όχι μόνο για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, αλλά για όλες τις επιχειρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Suri, η Nokia είναι αυτή τη στιγμή μακράν ο πλέον «5G ready» κατασκευαστής, έχοντας συνάψει ήδη μια σειρά από συνεργασίες με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και OTTs σε όλον τον κόσμο.

Αναφορικά με την εμπορική εφαρμογή του 5G, ο Suri επισήμανε πως: «Δεν μπορώ να απαντήσω με σαφήνεια για το ποιος θα είναι πρώτος, πάντως Οι Η.Π.Α. και η Κίνα θα είναι σίγουρα οι δύο πρώτοι που θα εφαρμόσουν ευρέως και σε μεγάλη κλίμακα το 5G, ενώ θα ακολουθήσουν η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα».

Για την εφαρμογή του 5G σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Φινλανδός, έδωσε προβάδισμα στις Σκανδιναβικές χώρες. Σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η Ευρώπη μένει πίσω στην εφαρμογή του 5G, ο Suri, κατέδειξε δύο πολύ σημαντικούς λόγους: Την ανάγκη για ακόμα περισσότερο consolidation, μιας και ο αριθμός των παρόχων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μεγάλος, συγκριτικά με τον πληθυσμό, αλλά κυρίως, το πολύ χαμηλό ARPU που παρατηρείται.

P1490972

Από την αναφορά του Rajeev Suri στο end-to-end portfolio της Nokia, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο δίκτυο «WING», το οποίο θα παρέχεται ως managed service και θα αποφέρει στη Nokia έσοδα για κάθε νέα σύνδεση IoT.

Δείτε ολόκληρη της παρουσίαση του Rajeev Suri, στο ακόλουθο βίντεο.

Share.

Leave A Reply