Το hub:raum αποκαλύπτει τις νέες δυνατότητες του ΙοΤ με την υποστήριξη της Cosmote

0

Το hub:raum IoT Academy, με θέμα το Internet of Things (IoT), έρχεται στην Αθήνα, με υποστηρικτή την Cosmote. Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, οι εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy μετατρέπονται σε κόμβο καινοτομίας και φιλοξενούν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών, γύρω από τις λύσεις που προσφέρει το IoT και η τεχνολογία Narrow BandIoT (NB-IoT) για τη διασύνδεση των συσκευών μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Το ολοήμερο event, που διοργανώνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, είναι δωρεάν για το κοινό και απευθύνεται κυρίως στην κοινότητα των startups, τους επαγγελματίες, τους επιστημονικούς κύκλους, την φοιτητική κοινότητα, αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον πρωτοποριακό χώρο του Internet of Things και αναζητούν ευκαιρίες εξέλιξης.

Στην ημερίδα, μεταξύ των ομιλητών θα βρίσκονται στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ που θα παρουσιάσουν τις προηγμένες λύσεις IoT και το εντατικό επενδυτικό πλάνο του Ομίλου για την ανάπτυξη της τεχνολογίας NB-IoT στην Ελλάδα. Επίσης, εκπρόσωποι startup εταιρειών και της πανεπιστημιακής κοινότητας θα μιλήσουν για τις νέες δυνατότητες που αναδύονται από το NBIoT και τις ευκαιρίες από την χρήση του IoT σε διάφορους κλάδους της οικονομίας και της κοινωνίας.

Παράλληλα, εταιρείες του κλάδου και φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα πρωτοποριακά προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο showroom, να συμμετάσχουν σε workshops όπου θα δίνεται πρόσβαση σε πρακτική γνώση, αλλά και να συζητήσουν τις προτάσεις τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση IoT λύσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν τη συμμετοχή τους εδώ.

hubraum-IoT-academy

Cosmote: Προηγμένες λύσεις ΙοΤ και δυναμική εξάπλωση της τεχνολογίας ΝΒ-ΙοΤ

Πρωτοπορώντας στη νέα πραγματικότητα που δημιουργούν οι έξυπνες λύσεις του Internet of Things, η Cosmote επεκτείνει το δίκτυο της με τη νέα τεχνολογία NBIoT, με στόχο τα επόμενα δύο χρόνια η πληθυσμιακή κάλυψη να αγγίζει το 95%. Το NB-IoT αλλάζει τα δεδομένα στο IoT, καθώς αξιοποιεί τα δίκτυα 4ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας για να προσφέρει ασφαλέστερη διασύνδεση μεγαλύτερου αριθμού συσκευών, σε μεγαλύτερη απόσταση και με χαμηλότερο κόστος.

Η Cosmote δραστηριοποιείται εντατικά στην παροχή λύσεων ΙοΤ με τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά την αποδοτικότητα τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των πόλεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πιλοτικό πρόγραμμα Smart Cities, το οποίο έχει με επιτυχία ολοκληρωθεί στην Χαλκίδα (λύσεις Smart Lighting, Smart Parking, Air Quality Monitoring και Waste Management) και την Πάτρα (η πρώτη εφαρμογή τεχνολογίας NB-IoT στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη).

Για το hub:raum

Το hub:raum είναι το incubator της Deutsche Telekom για τα startups, που στόχο έχει να υποστηρίξει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, προσφέροντας καινοτόμες επιχειρησιακές ιδέες και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το hub:raum, επίσης, διοργανώνει προγράμματα ανάπτυξης επιχειρήσεων, hackathons και παρέχει εργαλεία για την ανάπτυξη prototypes. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 σε τρεις τοποθεσίες: το Βερολίνο, την Κρακοβία και το Τελ-Αβίβ.

Share.

Leave A Reply