Η Ericsson ηγείται του ευρωπαϊκού έργου 5GCAR

0

Μια κοινοπραξία εταιρειών υπό την ηγεσία της Ericsson έλαβε την ανάθεση του έργου 5GCAR την 1η Ιουνίου, με στόχο την ανάπτυξη μιας συνολικής αρχιτεκτονικής συστημάτων 5G η οποία θα παρέχει συνδεσιμότητα οχημάτων προς οπουδήποτε (vehicle-to-everything, V2X) από άκρο σε άκρο, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αξιόπιστες υπηρεσίες V2X χαμηλής καθυστέρησης.

Σε σύνολο 101 έργων, διατηρήθηκαν 21 στην δεύτερη φάση της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για υποδομές 5G (5G PPP), η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατασκευαστών, τηλεπικοινωνιακών παρόχων, παρόχων υπηρεσιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ερευνητών.

5gcar

Το έργο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την τεχνολογία 5G για συνδεδεμένα οχήματα. Για τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας 5G ΡΡΡ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προϋπολογίσει 154 εκατομμύρια ευρώ για καινοτόμα έργα όπως το 5GCAR, σε διαφορετικούς κλάδους της βιομηχανίας. Η κοινοπραξία θα είναι υποψήφια για χρηματοδότηση με σκοπό την πραγματοποίηση δοκιμών και την εξασφάλιση της ασφαλούς υλοποίησης της τεχνολογίας συνδεδεμένων οχημάτων έως το 2020.

Ο Franck Bouetard, επικεφαλής της Ericsson στη Γαλλία, δήλωσε: «Η χρηματοδότηση του έργου μας 5GCAR από την Ε.Ε. αποτελεί σημαντικό βήμα, καθώς παρέχει στην πρωτοβουλία μας τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς έως το 2020. Η ύπαρξη τέτοιων έργων στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς εξασφαλίζει πρόσθετες επιχειρηματικές δραστηριότητες και θέσεις εργασίας για την ήπειρό μας στο μέλλον.»

Στις 14 Ιουνίου ο Mikael Fallgren, Εξειδικευμένος Ερευνητής της Ericsson και επικεφαλής του έργου 5GCAR, θα παρουσιάσει στη Φινλανδία το έργο 5GCAR, το οποίο ασχολείται με την έρευνα και καινοτομία στην επικοινωνία 5G των αυτοκινήτων.

Πληροφορίες για το έργο 5GCAR

Το έργο 5GCAR θα είναι διετούς διάρκειας (από τον Ιούνιο του 2017 έως το Μάιο του 2019) και σε αυτό θα απασχοληθούν περίπου 30 ερευνητές πλήρους απασχόλησης με προϋπολογισμό 8 εκατομμύρια ευρώ.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν 14 εταίροι: Ericsson, Bosch, Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, Centro Tecnológico de Automoción de Galicia, Chalmers University of Technology, Huawei, King’s College London, Marben, Nokia, Orange, PSA group, Sequans, Viscoda, και Volvo Cars.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply