Από την Πλαίσιο προμηθεύεται η Περιφέρεια Αττικής υπολογιστές αξίας 897,4 χιλ. ευρώ

0

Στη ριζική ανανέωση του υφιστάμενου εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών των υπηρεσιών της προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής έπειτα από καταγραφή των αναγκών της. Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, συνολικής δαπάνης 897.499 ευρώ με ΦΠΑ, με την Πλαίσιο.

 plaisio-620x330

Προηγήθηκε διεθνής διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν εκτός από την Πλαίσιο άλλες δύο εταιρείες (μεταξύ των οποίων η Byte Computer). Αφορούσε την προμήθεια 1.650 ηλεκτρονικών υπολογιστών και ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1,3 εκατ. ευρώ.  

Σημειώνεται ότι με την εν λόγω προμήθεια η Περιφέρεια Αττικής ανανεώνει το 75% των ηλεκτρονικών υπολογιστών της που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από προμήθειες ή έργα που πραγματοποιήθηκαν πριν από το 2006. Δεν αλλάζει ο εξοπλισμός που αγοράστηκε την τελευταία πενταετία. Η αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, κρίθηκε απολύτως αναγκαία καθώς συχνά παρουσιάζει προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών για την επισκευή του, ενώ το κόστος συντήρησης είναι δυσανάλογο σε σχέση µε την τρέχουσα αξία του. ​

Share.

Leave A Reply