Η Qualcomm υπαίτια για την απουσία Samsung Exynos από τις συσκευές τρίτων!

0

Δεν είναι μυστικό ότι οι Ax, Snapdragon και Exynos επεξεργαστές αποτελούν τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς για τα σύγχρονα smartphones και tablets. Βέβαια ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι Ax χρησιμοποιούνται μόνο από την Apple και οι Exynos μόνο από τη Samsung (με εξαίρεση κάποια μοντέλα της Meizu). Το πρώτο από επιλογή, αλλά το δεύτερο όχι, όπως πιστεύαμε μέχρι τώρα.

exynos

Μία έρευνα της νοτιοκορεάτικης επιτροπής ανταγωνισμού, αποκάλυψε ότι η Qualcomm έχει εκμεταλλευτεί ένα παραθυράκι στην αδειοδότηση τύπου «standard essential patent». Με αυτό τον τρόπο, είχε καταφέρει να αποκλείσει τη Samsung -θεωρητικά βεβαίως- για 25 χρόνια (!!!) από την αγορά τρίτων, απαγορεύοντας της να πουλάει τους Exynos σε άλλους κατασκευαστές.

Η επιτροπή απεφάνθη ότι η υπογεγραμμένη συμφωνία είναι παράνομη, και έτσι τώρα θα υπάρξει πιο θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών. Όσο για την Qualcomm, δεν ξέρουμε τι ποινή την περιμένει, όμως της έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο 873 εκ. δολαρίων για άλλες περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού στη Νότια Κορέα.

Share.

Leave A Reply