Η Next Generation Mobile Networks (NGMN) Alliance ανακοίνωσε νέες σημαντικές δραστηριότητες για την επιτυχή ανάπτυξη και προτυποποίηση του 5G το 2017.

P1080759

Στη συνάντηση τους στο Mobile World Congress, το ΔΣ της εταιρείας υποδέχτηκε την πρόοδο που έγινε στην ανάπτυξη του 5G τον περασμένο χρόνο. Επίσης τονίστηκε οι σημαντικές προκλήσεις και παρότρυναν όλους τους παίκτες της αγοράς να εστιάσουν ξεκάθαρα στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων, ώστε να τεθούν ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και στόχοι επιδόσεων για το 5G.

Οι στόχοι που τέθηκαν στο φετινό πρόγραμμα εργασιών από την NGMN, στην οποία συμμετέχουν CTOs των παγκοσμίως κορυφαίων παρόχων, έχουν ως ακολούθως:

  • Διεθνής συνεργασία για την υποστήριξη παγκόσμιας σύγκλισης και την αποφυγή κερματισμού
  • Αναγνώριση των απαιτήσεων της αγοράς και των επιχειρησιακών αναγκών
  • Παροχή εικόνας end-to-end του συστήματος 5G
  • Αξιολόγηση και δοκιμές της τεχνολογίας 5G

P1080752

Εκτός από τις συνεχόμενες εργασίες της NGMN στα end-to-end έργα αρχιτεκτονικής, IPR, φάσματος, δοκιμών, V2X και δικτυακών επιχειρήσεων, το ΔΣ ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση ομάδας ασφαλείας, για την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας του 5G, σε τομείς όπως η έκθεση των δυνατοτήτων ενός δικτύου, ή οι πλέον σχετικές υποθέσεις χρήσης 5G end-to-end, καθώς και σημαντικές βελτιώσεις στο έργο αρχιτεκτονικής end-to-end της μέσω δραστηριοτήτων 5G Service-based Architecture (SBA), Multi-Domain Operation, όπως επίσης RAN Functional Split και x-Haul.

Ο Johan Wibergh, πρόεδρος της NGMN Alliance και CTO του Ομίλου Vodafone, δήλωσε: «Το 5G White Paper της MGMN περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τους μετόχους της αγοράς. Τον περασμένο χρόνο συνεισφέραμε σημαντικά στο 3GPP, στις επιχειρηματικές, τεχνολογικές και αρχιτεκτονικές πτυχές του 5G. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην έναρξη νέων δραστηριοτήτων που θα οδηγήσουν την αγορά και θα βοηθήσουν τα εμπορικά προϊόντα να είναι έτοιμα για το 2020.»

Ο Peter Meissner, διευθύνων σύμβουλος της NGMN Alliance, μετέφερε μήνυμα από το ΔΣ: «Η NGMN Alliance παροτρύνει όλους τους μετόχους να συνεισφέρουν ενεργά στα επερχόμενα παραδοτέα των νέων σημαντικών δραστηριοτήτων και να συνεργαστούν στην εστιασμένη ανάπτυξη των σχετικών προτύπων και λύσεων.»


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply