Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 19 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»News

Απόφαση για πώληση της Cyta Ελλάδος χωριστά από τη μητρική

08/11/2016Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Telecoms Ελλάδα Επιχειρήσεις

Τη δυνατότητα η Cyta Ελλάδος να πουληθεί χωριστά από τη μητρική εταιρεία θεσμοθέτησε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, διαφοροποιώντας προηγούμενη απόφαση, βάσει της οποίας, η αποκρατικοποίηση της Cyta Κύπρου θα προχωρούσε παραμένοντας σε αυτήν το σύνολο των θυγατρικών.

cyta

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης η πώληση της Cyta Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο πώλησης του 100% των μετοχών της εταιρείας, σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με τη διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού υποβολής ενδιαφέροντος και προσφορών από επενδυτές.

Για τη Cyta Ελλάδος ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Wind, ενώ δεν αποκλείεται στη διαδικασία να συμμετέχει και η Vodafone Ελλάδος. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως δύσκολα θα γίνει αγοραπωλησία με την καταβολή τιμήματος. Ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται αυτό της συγχώνευσης, γεγονός που μπορεί και να περιορίζει τον ενδιαφερόμενο μόνον στην Wind. Σχετικά δύσκολο είναι να υπάρξει τρίτος ενδιαφερόμενος, δηλαδή φορέας που σήμερα δεν δραστηριοποιείται στη χώρα. Βάσει πληροφοριών η πρόσφατα διορισμένη πρόεδρος της Cyta, Ρένα Ρουβιθά Πάνου, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην πώληση της θυγατρικής στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Cyta Ελλάδος:

H Cyta Ελλάδος στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, και μέσα σε ένα περιβάλλον σκληρών δοκιμασιών της οικονομίας, κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση άνω των 300.000 συνδρομητών, ιδιωτών και επιχειρήσεων, που εμπιστεύονται την τεχνολογική της πρωτοπορία, τις συνδυαστικές επιλογές προϊόντων και την ποιοτική άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη που προσφέρει. Η Cyta Ελλάδος, που σήμερα διαθέτει 5.500 χλμ οπτικών ινών και πάνω από 500 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα, από την αρχή της ίδρυσής της ξεχώρισε στην αγορά και αποτελεί διαχρονικά πόλο επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας και συνεχών μεταβολών στην Ελλάδα, δημιουργεί καθημερινά για όλες τις εταιρίες του κλάδου τηλεπικοινωνιών νέες μεγάλες προκλήσεις. Με αυτό το δεδομένο και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο, αποφασίστηκε να διαχωριστούν οι διαδικασίες για τη Cyta Ελλάδος, από αυτές για τον υπόλοιπο Όμιλο της Cyta, έτσι ώστε να ανοίξει η προοπτική στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές για τη Cyta Ελλάδος. Μία προοπτική που θα είναι επωφελής για την αξία του Ομίλου και τους εργαζομένους του.  Στην κατεύθυνση αυτή, η Cyta Ελλάδος, με τη στήριξη του Ομίλου Cyta, συνεχίζει να υλοποιεί σταθερά τις εργασίες της βασισμένη στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό.

Έτσι, η Cyta Ελλάδος αποκτά πλέον την κατάλληλη δυναμική για να ελιχθεί στην απαιτητική ελληνική αγορά. Η επικέντρωση στον Πελάτη και η εξυπηρέτηση των αναγκών του βρίσκονται στο επίκεντρο των εργασιών της Cyta Ελλάδος, όπως γίνεται καθημερινά από την έναρξη λειτουργίας της. Η όποια επενδυτική εξέλιξη θα είναι  επακόλουθο της διαφοροποιημένης δυναμικής επιχειρηματικής πορείας της Cyta Ελλάδος, η οποία καταγράφει μία επιτυχημένη παρουσία σε μία αγορά πολλαπλάσιας δυναμικής και μεγέθους συγκριτικά με την αγορά της Κύπρου.

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CYTA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Open Cosmos – Ubotica: AI απευθείας σε τροχιά μέσω του FAME της NASA

Profile: παρουσίαση στην ένωση θεσμικών επενδυτών 2026

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

Skroutz: αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

H Grid Telecom εντάσσεται ως μέλος στη διεθνή ένωση Suboptic και στη διεθνή επιτροπή προστασίας υποθαλάσσιων καλωδίων

Εξαγορά της Globalstar από την Amazon έναντι 11,57 δισ. δολαρίων

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τρία νέα αναπτυξιακά καθεστώτα για μεταποίηση, επενδύσεις και παραμεθόριες περιοχές
  • The Media Business Game: Ποδοσφαιρικό streaming και νέες περιφερειακές άδειες
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.