H SAP εγκαινίασε στην Αθήνα το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub της

0

Την Αθήνα επέλεξε η SAP για να εγκαταστήσει τo πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub της, το οποίο παρουσίασε επισήμως σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα, παρουσία σημαντικών στελεχών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

sap_hub

Με στόχο να ενθαρρύνει την καινοτομία και να επενδύσει σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν στη χώρα τους, η SAP δημιούργησε εδώ το παγκόσμιο κέντρο ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων της, που θα συντονίζει περίπου 150 άτομα σ’ όλο τον κόσμο. Ο πρώτος πυρήνας, τέσσερις εξειδικευμένοι επιστήμονες – όλοι Έλληνες, ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες την εκπαίδευσή του στην Αθήνα, με παράλληλη απασχόληση σε project πελατών, και αναμένεται να αναπτυχθεί περισσότερο, με προσλήψεις νέων μελών, τους επόμενους μήνες.

Ο τομέας των Big Data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόο στις εξελίξεις ως το 2020. Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων για αποτελεσματική διαχείριση των μεγάλου όγκου δεδομένων, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Οικονομίας, η SAP επενδύει στο Data Science Delivery Hub, με στόχο την παροχή συνεχώς καλύτερων λύσεων για τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Όπως υπογράμμισαν ανώτερα στελέχη της εταιρίας, η φιλοδοξία τους για το Data Science Delivery Hub είναι να εξελιχθεί -μέσα από την στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων- σε κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών (Big Data) που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών, στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο Παύλος Παναγιωτίδης, Manager, Data Science EMEA/APJ/GCN Customer Innovation & Enterprise Platform SAP, ο οποίος ηγείται αυτής της προσπάθειας, μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το ρόλο που αναμένεται να παίξει το Data Science Delivery Hub, τονίζοντας ότι «στη σημερινή ψηφιακή εποχή, παρατηρούμε μία πρωτόγνωρου μεγέθους παραγωγή δεδομένων. Ωστόσο, τα πολλά δεδομένα δεν μεταφράζονται άμεσα και σε χρήσιμη πληροφορία». Για να προσθέσει ότι «το Data Science Delivery Hub της SAP αναλύει σε βάθος τη δομή και τα χαρακτηριστικά των Big Data, με στόχο να δημιουργήσει προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν αμεσότερα και πιο αποτελεσματικά».

Σχετικά με την επιλογή της Αθήνας για την εγκατάσταση του Data Science Delivery Hub, ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Country Manager, SAP Hellas, Cyprus, Malta τόνισε ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, η Ελλάδα εξακολουθεί να αναπτύσσει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο στους χώρους της μηχανικής πληροφοριακών συστημάτων και της ανάλυσης δεδομένων. Με την επιλογή μας αυτή, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες επιστήμονες και ελπίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην υποστήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας».

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.