Στην OpenText το τμήμα enterprise content των Dell-EMC για $1,62 δισ.

0

Μόλις μία εβδομάδα μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Dell και EMC, οι δύο εταιρείες δεν εφησυχάζουν, προχωρώντας σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
opentext-dell-emcΗ OpenText, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον Καναδά, πρόκειται να αποκτήσει το τμήμα enterprise content της νέας κοινοπραξίας. Το ποσό που θα καταβάλλει η εταιρεία με έδρα στο Οντάριο για την εξαγορά του εν λόγω τμήματος, είναι 1,62 δισ. δολάρια, το οποίο αναφορικά απέφερε έσοδα 600 εκ. δολαρίων μέσα στο 2015. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει οριστικά εντός 3-4 μηνών, για την οποία η τράπεζα Barclays, μεσολάβησε με 1 δισ. δολάρια ως δέσμευση χρέους. Μέσα στο 2016, η OpenText έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και για τις υπηρεσίες της Hewlett Packard. Τον Απρίλιο απέκτησε ένα σύνολο εργαλείων διαχείρισης περιεχομένου έναντι 170 εκ. δολαρίων, ενώ τον Ιούνιο συμφώνησε να εξαγοράσει το τμήμα διαχείρισης πελατολογίου της HP. Τα προϊόντα software της OpenText χρησιμοποιούνται κυρίως από επιχειρήσεις για διαχείριση μεγάλου όγκου περιεχομένου.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.