Βραβείο προϊόντος της χρονιάς στο Micro Data Center της Schneider Electric

0

Η Schneider Electric, με εξειδίκευση στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Data Center Power Product of the Year των βραβείων DCS Awards 2016. Η εταιρεία, μέσα από έναν κατάλογο με κορυφαίες λύσεις της αγοράς για Prefabricated & Micro Data Centers, επιτρέπει την ταχεία και οικονομική ανάπτυξη υποδομών ΙΤ ανεξαρτήτως τοποθεσίας, ξεπερνώντας οποιοδήποτε εμπόδιο σε σχέση με την απόσταση, τη διαθέσιμη επιφάνεια ή τον απομακρυσμένο χαρακτήρα μιας εγκατάστασης.
schneiderΕκτός από τα IT modules, οι προκατασκευασμένες λύσεις της Schneider Electric περιλαμβάνουν και τα συστήματα παροχής ισχύος και ψύξης, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία σε επίπεδο σχεδιασμού των υποδομών ενός κέντρου δεδομένων. Πριν παραδοθεί στον πελάτη, κάθε δομικό στοιχείο (building block) έχει δοκιμαστεί και παραμετροποιηθεί στο εργοστάσιο (tested & pre-engineered), ώστε να είναι έτοιμο προς εγκατάσταση. Προχωρώντας στην εγκατάσταση μόνο όσων στοιχείων χρειάζονται, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν το αρχικό κόστος της επένδυσής τους, και στη συνέχεια να υιοθετήσουν ένα μοντέλο pay-as-you-grow προκειμένου να αυξάνουν τη χωρητικότητα του κέντρου, ανάλογα με την εξέλιξη των επιχειρηματικών τους αναγκών.

Καθώς αυξάνεται ο όγκος των δεδομένων από φορητές συσκευές και εφαρμογές IoT, οι λύσεις της Schneider Electric για την ανάπτυξη Micro Data Centers δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην πρόκληση των Big Data και να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το πρόβλημα της χρονικής καθυστέρησης (latency), αναπτύσσοντας τοπικά data centers στα άκρα του εταιρικού τους δικτύου, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, προσφέροντας ταυτόχρονα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στις εφαρμογές των πελατών τους. Οι λύσεις για Micro Data Centers προσφέρονται σε ένα περίβλημα που ενσωματώνει το σύστημα παροχής ισχύος και ψύξης, καθώς και το λογισμικό διαχείρισης, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός αυτόνομου και ασφαλούς υπολογιστικού περιβάλλοντος.

Οι λύσεις της Schneider Electric χρησιμοποιούν μια τυποποιημένη modular αρχιτεκτονική, με στόχο να μειωθεί η πολυπλοκότητα και να αυξηθεί η ταχύτητα της εγκατάστασης. Παράλληλα, η εταιρεία έχει δημοσιεύσει μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη με σχέδια αναφοράς, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως σε πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών. Οι προκατασκευασμένες λύσεις μπορούν να εγκαθίστανται τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, είτε ως ανεξάρτητα η μία από την άλλη, είτε συνδυαστικά, ώστε να προσφέρουν στους πελάτες ένα ολοκληρωμένο και scalable data center.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο εκ μέρους της Schneider Electric, ο Matthew Baynes, διευθυντής του τμήματος Data Center Business Development, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το χαρτοφυλάκιο των λύσεών μας για Prefabricated και Micro Data Centers αναγνωρίζεται και βραβεύεται στο πλαίσιο ενός τόσο έγκυρου θεσμού. Η βράβευση αυτή ενθαρρύνει σημαντικά την εταιρεία να συνεχίσει να επενδύει σε καινοτόμες λύσεις για modular data centers. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή των DCS Awards, και ιδιαιτέρως, τους πολλούς πελάτες και επαγγελματίες από το χώρο των data centers οι οποίοι μας έδωσαν την ψήφο τους».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις της Schneider Electric για προκατασκευασμένα και Micro Data Centers, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας.

Share.

Leave A Reply