Ελεύθερη δημόσια συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρόγραμμα

0

Περίπου 2.000 πολίτες 22 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και 100 Έλληνες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία δημόσια συζήτηση με στόχο την έκφραση προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Πρόγραμμα.
milky-wayΠρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Στην Ελλάδα διοργανώνεται από το si-Cluster, με την υποστήριξη του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ και θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου, στο α2 innohub, στο Μαρούσι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες, τα ερευνητικά προγράμματα και τις διαστημικές αποστολές της ESA. Θα συμμετέχουν στον καθορισμό των προτεραιοτήτων σχετικά με όλες τις πτυχές των σημερινών και των μελλοντικών διαστημικών προκλήσεων, όπως διαστημικές πτήσεις, εξερεύνηση διαστήματος, διαστημικές τεχνολογίες και καινοτομία.

Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για το διάστημα. Στη συζήτηση μπορούν να λάβουν μέρος άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω, από όλη τη χώρα και με οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών. Μοναδικό κριτήριο της διοργάνωσης αποτελεί η επίτευξη αντιπροσωπευτικότητας του πληθυσμού κάθε χώρας. Για να επιτευχθεί αυτό, θα ληφθούν υπόψη κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια όπως ηλικία, φύλο, γεωγραφική περιοχή, επάγγελμα, κ.ά. Οι πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο δημόσιο διάλογο που θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι τις 14:00. Η διορία υποβολής αίτησης είναι η 31η Αυγούστου.

Share.

Leave A Reply