Τη συνεργασία της με τις Intel και MobileEye ανακοίνωσε η BMW, με στόχο την κατασκευή ενός αυτοκινήτου που θα οδηγείται μόνο του, χωρίς ανθρώπινο έλεγχο, τα οποία ευελπιστεί να διαθέσει εμπορικά μέχρι το 2021.
bmw-driverlessΑυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση στον ανταγωνισμό των Tesla, Google και Apple, οι οποίες επίσης σχεδιάζουν τις δικές τους driverless λύσεις. Μάλιστα η τεχνολογία που αναπτύσσουν οι BMW, Intel και MobileEye δεν θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ίδιες, αλλά και σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Κατά κάποιο τρόπο, το νέο σύστημα θα βασιστεί στην υπάρχουσα τεχνολογία του cruise control, που προσφέρει έναν τρόπο για οδήγηση με μειωμένο έλεγχο εκ μέρους του οδηγού. Βέβαια η επιτυχία της εν λόγω τεχνολογίας δεν εξαρτάται μόνο από πόσο καλά θα δουλέψει, αλλά επίσης από την προθυμία των οδηγών να έχουν λιγότερο έλεγχο, και φυσικά από τη νομοθεσία που θα εφαρμόσει κάθε χώρα στο συγκεκριμένο θέμα. Συμφωνούν όμως ότι η διαδικασία θα προχωρήσει ομαλότερα, αν υιοθετηθεί ένα ενιαίο πρότυπο για όλους τους κατασκευαστές, όχι μόνο τεχνικά αλλά και νομικά. Επιπλέον τίθεται θέμα ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος: θα είναι υπεύθυνος ο οδηγός ή ο κατασκευαστής;


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply