Οικονομικό ρεκόρ για τη Samsung το 2ο τρίμηνο του 2016

0

Τουλάχιστον εντυπωσιακά χαρακτηρίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung για το 2ο τρίμηνο του 2016, καθώς είναι τα καλύτερα στην περίοδο της τελευταίας διετίας.
samsung-profitsΑυτή η άνοδος οφείλεται στην εξαιρετική πορεία που διαγράφουν οι συσκευές της σειράς Galaxy S7. Αν και η επίσημη ανακοίνωση των αριθμών αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας, εκτιμάται ότι το τμήμα mobile συσκευών συνέβαλε κατά 13% στην αύξηση λειτουργικών κερδών, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2015. Οι ίδιες εκτιμήσεις θέλουν τα λειτουργικά κέρδη Απριλίου-Ιουνίου στα 6 δισ. ευρώ, δηλαδή το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ της Samsung μετά από τα 6,6 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη από τις mobile συσκευές μόνο, ανέρχονται σε 3,3 δισ. ευρώ. Η αυξημένη κερδοφορία είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη, λαμβάνοντας υπ’όψη τον μεγάλο ανταγωνισμό που δέχεται η εταιρεία από τις Apple και Huawei. Μάλιστα οι αναλυτές της αγοράς υπολογίζουν ότι τα κέρδη της Samsung θα διατηρηθούν μεταξύ 5,4 και 6,2 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο μισό του 2016. Από τα 16 εκ. τεμάχια των Galaxy S7 που απέστειλε η Samsung το 2ο τρίμηνο, τα περισσότερα ήταν Galaxy S7 Edge.

Share.

Leave A Reply