3 δισ. δολάρια πρόστιμο καλείται να πληρώσει η Oracle στην HP

0

Πριν από λίγες μέρες, ένα δικαστήριο της Καλιφόρνια εξέδωσε μία απόφαση σύμφωνα με την οποία η Oracle πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 3 δισ. δολαρίων στην HP.
oracle-hpΤο επίμαχο θέμα αφορά το λογισμικό της Oracle που ήταν βελτιστοποιημένο για χρήση σε servers με τους επεξεργαστές Itanium της Intel. Συγκεκριμένα, το 2011 σταμάτησε να αναπτύσσει λογισμικό συμβατό με την Itanium αρχιτεκτονική, όμως η συμφωνία της με την HP ανέφερε ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη, αλλιώς οι servers της τελευταίας θα έχαναν ένα μεγάλο τμήμα της αξίας (=χρησιμότητας) τους. Η πρώτη απόφαση υπέρ της HP είχε ανακοινωθεί το 2012, με την οποία η Oracle συμμορφώθηκε και συνέχισε την κυκλοφορία software, συμβατού με Itanium. Γι’αυτό το λόγο θεωρεί άδικη την επιβολή προστίμου, και δήλωσε ότι πρόκειται να ασκήσει έφεση.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply