Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Συμφωνία αξίας 1,36 δις ευρώ μεταξύ Nokia και China Mobile

0

Μία σημαντική συμφωνία αξίας 1,36 δις ευρώ κέρδισε η Nokia από την China Mobile, με σκοπό να παρέχει στην τελευταία νέας τεχνολογίας σταθμούς βάσης, και να βοηθήσει έτσι τη μετάβαση του κινέζικου παρόχου σε μία πιο ευέλικτη υποδομή cloud δικτύωσης. Αυτή η κίνηση αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη φινλανδική εταιρεία, καθώς μετά από την απόκτηση της Alcatel Lucent έναντι 15,7 δις ευρώ τα έσοδα της Nokia μειώθηκαν κατά 9% το πρώτο τρίμηνο.

Όντας το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, με 634 εκ. συνδέσεις στην Κίνα, η China Mobile είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί τους AirScale σταθμούς βάσης της Nokia, οι οποίοι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο φετινό Mobile World Congress. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργείας για πολλαπλών ειδών πομποδέκτες σε ένα μόνο σταθμό βάσης, ενώ είναι βελτιστοποιημένοι για υλοποιήσεις υποδομών 5G και IoT.

Επιπλέον η Nokia θα παρέχει στον κινέζικο πάροχο συμπληρωματικές λύσεις, στη μορφή προϊόντων και υπηρεσιών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Nokia και China Mobile έχουν στενή συνεργασία, με μεγάλης αξίας συμφωνίες, από το 1994.

Share.

Leave A Reply