Ημερίδα για τη σημασία της ανάπτυξης λογισμικού στις επιχειρήσεις

0

Η PEOPLECERT σε συνεργασία με την HePIS και την SIG, διοργανώνουν ημερίδα, με θέμα: «Software as a game changer for the Greek Economy”, με βασικό στόχο ν’ αναδειχθεί η σημασία της ανάπτυξης λογισμικού για την ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

software

Με βασικό αιτούμενο για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, εκτός από τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα της επιτρέψουν να εισέλθει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, υψηλής παραγωγικότητας και καινοτομίας, να είναι η μείωση της ανεργίας, ο τομέας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) δίνει τη λύση.

Άλλωστε, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί με πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) κ. Βυρ. Νικολαϊδη, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ελληνικό Δίκτυο Πληροφορικών (HEPIS) και το ALBA, η τεχνολογία αποτελεί στρατηγικό πυλώνα για την ανάπτυξη της οικονομίας, έχοντας τη δυνατότητα δημιουργίας περισσότερων από 500.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού.
Σε ποιους απευθύνεται:

Η ημερίδα απευθύνεται σε φορείς χάραξης πολιτικής για τις ΤΠΕ και επιδιώκει να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στη βιομηχανία της Πληροφορικής στην Ελλάδα, τους managers (CIOs, Διευθυντές Πληροφορικής, Οργάνωσης, Ποιότητας κ.λ.π), αλλά και τους practitioners (Software Developers, Sofware Engineers, Web Developers κ.λ.π).

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.