Το έργο της Air Liquide για το εργοστάσιο του μέλλοντος διακρίνεται ως « τεχνολογικό showcase» από την ένωση Alliance Industrie du Futur

0

Μία πρωτιά στον τομέα των βιομηχανικών αερίων, το έργο, που διαχειρίζεται η δραστηριότητα Μεγάλες Βιομηχανίες της Air Liquide στη Γαλλία, πιστοποιήθηκε ως «τεχνολογικό showcase» από την Alliance Industrie du Futur, την ένωση των επαγγελματικών οργανισμών από τους τομείς της Βιομηχανίας και της Ψηφιακής Τεχνολογίας, προκειμένου να εξασφαλίσει κυρίως την ανάπτυξη του έργου «βιομηχανία του μέλλοντος» στην Γαλλία.

air liquide

Στο έργο, που ονομάστηκε Connect, η Air Liquide θα επενδύσει € 20 εκατομμύρια από το 2017, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου και βασίζεται στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή εργασία των ομάδων.

Με το Connect, η Air Liquide έχει δημιουργήσει στη Γαλλία ένα remoted κέντρο ελέγχου και βελτίωσης λειτουργίας μονάδων παραγωγής, μοναδικό στον κλάδο των βιομηχανικών αερίων, που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να βελτιώνει τις διαδικασίες παραγωγής, την ενεργειακή απόδοση και την αξιοπιστία των δραστηριοτήτων του κλάδου Μεγάλες Βιομηχανίες, καθώς επίσης να εκτελεί ενέργειες προληπτικής συντήρησης. Περίπου 20 εργοστάσια στη Γαλλία, που παράγουν και προμηθεύουν μέσω αγωγών τους βιομηχανικούς πελάτες σε όλη τη χώρα με οξυγόνο, άζωτο, αργόν και υδρογόνο, θα συνδεθούν σε αυτό το εθνικό κέντρο ελέγχου που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Λυών. Χάρη στην ανάλυση των big data, η ροή της παραγωγής του κάθε εργοστασίου θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε πραγματικό χρόνο για τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Το κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2017, και θα ελέγχει την κατανάλωση της παραγωγής και της ενέργειας, ενώ οι ομάδες στο χώρο εργασιών θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού.

Το έργο του εργοστασίου του μέλλοντος της Air Liquide έχει ως στόχο κυρίως να εισάγει τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες (3D σάρωση, augmented reality, tablet αφής, εκπαιδευτικά video, κλπ) στην καθημερινή εργασία των ομάδων στο χώρο. Περίπου δέκα νέες τεχνολογίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία δοκιμών ή ανάπτυξης στις εγκαταστάσεις παραγωγής, με στόχο, για παράδειγμα, να βελτιστοποιήσουν τις εργασίες συντήρησης ή να ενθαρρύνουν τη δικτύωση.

Το Connect εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ανοιχτής προσέγγισης της καινοτομίας που αφορά την τοπική οικονομία, το γαλλικό οικοσύστημα για τις τεχνολογικές start-up και τις επί τόπου ομάδες παραγωγής. Συγκεντρώνει πάνω από 100 τοπικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10 γαλλικών start-up. Το έργο, το οποίο αφορά επι τούτου σε συνεργασία, συγκεντρώνει ομάδες από κάθε εργοστάσιο των Μεγάλων Βιομηχανιών στη Γαλλία και από άλλες μονάδες του Ομίλου, μεταξύ των οποίων το i-Lab, (εργαστήριο καινοτομίας της Air Liquide). Αυτή η προσέγγιση στη συνεργασία βοηθά στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τις ομάδες παραγωγής και συντήρησης, η οποία θα ολοκληρωθεί από τα προγράμματα κατάρτισης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Ο Guy Salzgeber, Αντιπρόεδρος Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της Ευρώπης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε πιστοποιηθεί ως το πρώτο τεχνολογικό «showcase» από την Alliance Industrie du Futur. Με το Connect, η Air Liquide πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ψηφιακή εποχή του ξεκινώντας μιας μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη του εργοστασίου του μέλλοντος, σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά το Cryocap™ , αυτό είναι μια άλλη παγκόσμια πρωτιά για τον Όμιλο, που πραγματοποιείται στη Γαλλία, και ένα τεχνολογικό «showcase» για την δραστηριότητα Μεγάλες Βιομηχανίες. Αναπόσπαστο μέρος του έργου και κλειδί για την επιτυχία του, η διαδικασία της ανοικτής καινοτομίας που μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε νέες χρήσεις και ανεξερεύνητους μοχλούς αποτελεσματικότητας.»

Share.

Leave A Reply