Η COSMOTE και η Huawei ολοκλήρωσαν με επιτυχία το «Super Dual Band», πιλοτικό έργο πρωτοποριακής μικροκυματικής τεχνολογίας, για υπερ-υψηλές ταχύτητες στο δίκτυο μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας.

superdualband

Η πολυετής εμπειρία και εξειδίκευση της COSMOTE στην ανάπτυξη ασύρματων δικτύων, έχει αποδείξει πως οι εφαρμογές κινητής ευρυζωνικότητας αυξάνουν εκθετικά την ανάγκη για διεύρυνση της χωρητικότητας στο δίκτυο μετάδοσης.

Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών για διακίνηση περισσότερων δεδομένων γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, μέσω κινητών δικτύων, επιτάσσει τη διαρκή ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτίωσή τους.

Για την επίτευξη μεγάλης χωρητικότητας και υπερ-υψηλών ταχυτήτων μέσω των μικροκυματικών συχνοτήτων, απαιτείται σημαντικός εξοπλισμός, μεγάλες κεραίες και υψηλοί πόροι συχνοτήτων σε ήδη συμφορημένες ζώνες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το συνολικό κόστος ανάπτυξης δικτύου.

Η καινοτόμος τεχνολογία «Super Dual Band» της Huawei, συνδέει τις παραδοσιακές μικροκυματικές συχνότητες (6-42GHz), με τις υπερ-υψηλές ταχύτητες της ζώνης E-Band (71-86GHz), προσφέροντας αυξημένη προστασία μέσω συνδυασμού εκπομπής δεδομένων και προηγμένων μηχανισμών διασφάλισης ποιότητας υπηρεσιών.

Η λύση «Super Dual Band» συνδυάζει τα οφέλη μετάδοσης δεδομένων σε μεγάλη απόσταση μέσα από παραδοσιακές συχνότητες, με τη μεγάλη χωρητικότητα της συχνότητας E-Band, διασφαλίζοντας αποτελεσματική μετάδοση πολλών Gigabyte σε αποστάσεις που ξεπερνούν και τα 7 χιλιόμετρα.

«Για τον Όμιλο ΟΤΕ η τεχνολογική εξέλιξη αποτελεί στρατηγικό πυλώνα. Επενδύουμε στην καινοτομία για να μπορούμε να προσφέρουμε πρώτοι στους πελάτες μας πρωτοποριακές υπηρεσίες, που καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους. Η συνεργασία με τη Huawei, έχει ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση των δικτύων μας, επιτρέποντας τη μετάδοση περισσότερων δεδομένων, γρηγορότερα και σε μεγαλύτερη απόσταση. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στην επικοινωνία των πελατών μας.» δήλωσε ο Executive Director Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Δικτύου Σταθερής και Κινητής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

«Στην Huawei είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον Όμιλο ΟΤΕ, μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom, που ξεκίνησε το 2009. Η Deutsche Telekom και η Huawei θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών μικροκυματικής μετάδοσης, με το βλέμμα στις τεχνολογίες του μέλλοντος όπως το LTE-Evo και το 5G», ανέφερε ο Πρόεδρος της προϊοντικής σειράς μικροκυματικών λύσεων της Huawei, κ. Bob Chen.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply