Σε θέση εκκίνησης η Ελληνική αποστολή στο MWC 2016

0

Περίπου 65 εταιρείες θα έχουν παρουσία με στελέχη τους ή με τα προϊόντα – υπηρεσίες τους φέτος στην διεθνή έκθεση – συνέδριο για την κινητή τηλεφωνία Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη και από αυτές περίπου το 40% είναι νεοφυείς (startups).

γρεεψεμςψ

Είναι η τέταρτη κατά σειρά φορά που η χώρα μας συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος) στο εν λόγω συνέδριο.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΚΕΕ τα ετήσια έσοδα των εταιρειών μελών του είναι περί τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας (γενικότερα) στο εξωτερικό ξεπέρασαν πέρυσι το 1 δις ευρώ.

Χορηγός επικοινωνίας της ελληνικής αποστολής είναι η Smartpress.

Βασικοί υποστηρικτές της ελληνικής αποστολής είναι οι καταξιωμένες εταιρείες Upstream και Viva, ενώ στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Avocarrot, CRYPTO S.A., Cytech, Entersoft, Going Up, Justphonebook, M-STAT, Motivian, MPASS, Noveltech, Protonyx Data Services, Regate, Softweb, Telenavis, Upcom, Vidavo, VoiceWeb και Yuboto.

Υποστηρικτές της αποστολής είναι επίσης η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών, ο φορέας Enterprise Greece και χορηγοί η Eurobank και η Wind. Να σημειωθεί ότι στην ίδια έκθεση με δικό τους περίπτερο θα συμμετέχουν οι Intracom Telecom, η Cirycrop και η Adaptit.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια, η ελληνική αποστολή είχε ως στόχο να διαδώσει το μήνυμα πως οι Έλληνες καινοτόμοι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα διεθνές περιβάλλον και πως το οικοσύστημά μας μεγαλώνει. Φέτος ο στόχος είναι η κατοχύρωση του ονόματος της Ελλάδας ως διεθνούς παίκτη στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των κινητών επικοινωνιών.

Η Ελλάδα συμμετέχει και στην παράλληλη του MWC εκδήλωση 4YFN (Four Years From Now) που πραγματοποιείται σε διαφορετικό χώρο, για δεύτερη κατά σειρά χρονιά και είναι εκδήλωση αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Share.

Leave A Reply