Η Siemens εξαγοράζει την CD-adapco

0

Η Siemens και η CD-adapco σύναψαν συμφωνία αγοράς μετοχών για την απόκτηση της CD-adapco από την Siemens. Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε $970 εκατομμύρια. Η CD-adapco είναι μια παγκόσμια εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης για μηχανολογικό εξοπλισμό με λύσεις λογισμικού, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων μηχανικής, όπως η Υπολογιστική Δυναμική Ρευστών (CFD), η Μηχανική των Στερεών (CSM), η μεταφορά θερμότητας, η δυναμική των σωματιδίων, η ροή αντιδρώντων, η ηλεκτροχημεία, η ακουστική και η ρεολογία.

siemens

Κατά το περυσινό οικονομικό έτος, η CD-adapco είχε περισσότερους από 900 εργαζομένους και τα έσοδα ήταν κοντά στα $200 εκατομμύρια. Κατά μέσο όρο, η CD-adapco αύξησε τα έσοδά της με σταθερή ισοτιμία συναλλάγματος παραπάνω από 12 τοις εκατό ετησίως τα τρία τελευταία οικονομικά έτη. Η Siemens αναμένει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα συνεχίσει να έχει ισχυρή ανάπτυξη και στο μέλλον.

«Ως μέρος τους εταιρικού μας οράματος “Vision 2020”, η Siemens εξαγοράζει την CD-adapco και εστιάζει στην ανάπτυξη του digital business, καθώς και επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα του βιομηχανικού λογισμικού. Το λογισμικό προσομοίωσης αποτελεί σημαντικό παράγοντα, που θα επιτρέψει στους πελάτες να δημιουργήσουν καλύτερα προϊόντα στην αγορά γρηγορότερα και με μικρότερο κόστος. Με την CD-adapco αποκτούμε μία καθιερωμένη, πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας, που θα μας επιτρέψει να συμπληρώσουμε το παγκοσμίου κλάσης χαρτοφυλάκιό μας βιομηχανικού λογισμικού και θα ενισχύσει τη στρατηγική μας για την περαιτέρω επέκταση των ψηφιακών μας επιχειρήσεων», δήλωσε ο  Klaus Helmrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens.

Η CD-adapco είναι μία παγκόσμια εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης για μηχανολογικό εξοπλισμό με ένα μοναδικό όραμα στο Multidisciplinary Design eXploration (MDX). Η μηχανική προσομοίωση παρέχει την πιο αξιόπιστη ροή πληροφοριών στη διαδικασία σχεδιασμού, η οποία προωθεί την καινοτομία και μειώνει το κόστος ανάπτυξης του προϊόντος. Τα εργαλεία προσομοίωσης της CD-adapco, με ναυαρχίδα το προϊόν STAR-CCM+, επιτρέπουν στους μηχανικούς να ανακαλύψουν νέους σχεδιασμούς ακόμα πιο γρήγορα. Η CD-adapco έχει περισσότερους από 3.200 πελάτες παγκοσμίως. Το λογισμικό της χρησιμοποιείται σήμερα από 14 στους 15 μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, από τους κορυφαίους δέκα προμηθευτές αεροδιαστημικής βιομηχανίας και από εννέα στους δέκα κατασκευαστές στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας.

Η CEO και Πρόεδρος της CD-adapco, Sharron MacDonald δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένη τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους πελάτες της CD-adapco. Οι νέες ευκαιρίες, που προκύπτουν με την εξαγορά από τη Siemens, είναι άπειρες. Το όραμα των ιδρυτών μας θα πραγματοποιηθεί με την ένωση αυτών των παγκοσμίου κλάσης τεχνολογιών μηχανικής και κατασκευών. Επιπλέον, η επιχειρηματική στρατηγική θα επιτρέψει στη μηχανική προσομοίωση να επηρεάσει ακόμα περισσότερα προϊόντα και εταιρείες από ότι ποτέ πριν».

Η CD-adapco έχει την έδρα της στη Melville, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και διαθέτει 40 γραφεία παγκοσμίως. Η Siemens αναμένει ότι η συνεργία θα επηρεάσει τα κέρδη προ φόρων και τόκων, έτσι ώστε να ανέρχονται σε ένα εύρος διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων εντός πέντε ετών από το κλείσιμο, κυρίως από τα έσοδα.  Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται σε συνήθεις συνθήκες και αναμένεται μέσα στο δεύτερο μισό του οικονομικού έτους 2016.

Η CD-adapco θα ενσωματωθεί στον τομέα λογισμικού PLM στη διεύθυνση Digital Factory (DF) της Siemens. Η διεύθυνση Digital Factory ηγείται του τομέα της τεχνολογίας αυτοματισμού και είναι κορυφαίος προμηθευτής του λογισμικού Product Lifecycle Management (PLM). «Με την προσθήκη προηγμένων εργαλείων μηχανικής προσομοίωσης, όπως το CFD, στο χαρτοφυλάκιό μας και με έμπειρους ειδικούς του συγκεκριμένου τομέα στην εταιρεία μας, βελτιώνουμε σημαντικά τις δυνατότητές μας για την προσομοίωση βάσει μοντέλου, η οποία δημιουργεί ένα ακριβές ψηφιακό δίδυμο του προϊόντος», δήλωσε ο Anton Huber, CEO της διεύθυνσης Digital Factory.

Η διεύθυνση Digital Factory συγκεντρώνει όλους τους τομείς της Siemens που εξυπηρετούν όλους τους διακριτούς τομείς κατασκευών – για παράδειγμα η κατασκευή αυτοκινήτων και αεροσκαφών και η κατασκευή μηχανημάτων και ηλεκτρονικών. Το χαρτοφυλάκιο της συγκεκριμένης διεύθυνσης περιλαμβάνει υψηλής απόδοσης, πλήρως ενσωματωμένες τεχνολογίες λογισμικού και hardware για την υλοποίηση απρόσκοπτων συνδέσεων τεχνικών δεδομένων μεταξύ της ανάπτυξης, της παραγωγής και των προμηθευτών. Η Siemens αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει τεχνολογίες, που διεξοδικά ενώνουν τον εικονικό κόσμο της ανάπτυξης ενός προϊόντος και του πραγματικού κόσμου της κατασκευής. Νέα προϊόντα μπορούν σχεδιαστούν, να ελεγχθούν και να βελτιωθούν στον υπολογιστή και ταυτόχρονα οι αντίστοιχες διαδικασίες παραγωγής να έχουν ήδη σχεδιαστεί και να υλοποιούνται. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες ωφελούνται από την ενισχυμένη αποδοτικότητα, τη μεγαλύτερη ευελιξία και την ταχύτερη ετοιμότητα της αγοράς.

Share.

Leave A Reply