Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου έτους η έναρξη λειτουργίας της Nokia Corporation

0

Η 14η Ιανουαρίου 2016 θα είναι η πρώτη επίσημη ημέρα λειτουργίας της Nokia Corporation, εφόσον η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της Alcatel-Lucent από τη Nokia, έχει ολοκληρωθεί κατά 51%.

nokia-corporation-adr-nok-looks-forward-to-acquire-alcatel-lucent-sa-adr-al

Την “αποκάλυψη” της ημερομηνίας-σταθμού, έκανε ο CEO της Αlcatel-Lucent Hellas, Θέμης Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο συνάντησης στελεχών της Alcatel-Lucent με δημοσιογράφους, η οποία έλαβε χώρα χθες βράδυ στα γραφεία της εταιρείας, στο Μαρούσι.

Ο κος Παπαϊωάννου τόνισε μεταξύ άλλων τη δυναμική του νέου σχήματος, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: “Δεν υπάρχει καμία επικάλυψη μεταξύ του εξοπλισμού και των υπηρεσιών που παρέχουν οι δύο εταιρείας. Η μεν Alcatel-Lucent είναι κορυφαίος πάροχος fixed δικτύων, ενώ η Nokia είναι πολύ ισχυρή στο κομμάτι του Wireless. Η μία εταιρεία συμπληρώνει την άλλη κι έτσι το νέο σχήμα που δημιουργείται θα αποτελέσει τον ισχυρότερο παίκτη στην αγορά”.

Όπως επισήμανε ο κος Στέλιος Βαλτζής, Business Development Manager του τμήματος Υπηρεσιών στην Alcatel-Lucent Hellas: “Η Nokia Corporation θα είναι σε θέση να κατακτήσει την κορυφή στην παροχή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, αντιμετωπίζοντας ισάξια τον εκ Κίνας ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα δε για την Ελλάδα, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας, θα ξεπερνά το 50%”.

Οι εταιρείες θα διατηρήσουν ξεχωριστά κεντρικά γραφεία, έως ότου ολοκληρωθεί το squeeze out και περάσει στην ιδιοκτησία της Nokia Corporation, τουλάχιστον το 95% των μετοχών της Alcatel-Lucent, γεγονός που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Share.

Leave A Reply