Το μέλλον των δικτύων μέσα από τα μάτια της Bell Labs

0

Έπειτα από 90 χρόνια ιστορίας, το οκτώ φορές βραβευμένο με Nobel, R&D τμήμα της Alcatel-Lucent, παρουσίασε το πρώτο συγγραφικό του έργο σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη.

Alcatel-Lucent_MarcusWeldon_signs_Books

xnetΡόλο «οικοδεσπότη» της εκδήλωσης κατείχε ο συγγραφέας του βιβλίου, Πρόεδρος της Bell Labs και CTO της Alcatel-Lucent, Dr. Marcus Weldon, αρμόδιος για τη χάραξη της τεχνολογικής στρατηγικής και την προσθήκη τεχνολογικών και αρχιτεκτονικών καινοτομιών στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

«Βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής για τη δικτύωση, που θα διαμορφωθεί από την ψηφιοποίηση και τη σύνδεση των πάντων με τα πάντα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της λήψης αποφάσεων και την αυτοματοποίηση των καθημερινών συνηθειών και διεργασιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Weldon, χαρακτηρίζοντας τις επικείμενες αλλαγές που επιφέρει η καινοτομία ως «τεχνολογική επανάσταση», εκτεταμένη και διαφορετική από κάθε προηγούμενη εποχή, δεδομένου ότι θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το «The Future X Network: A Bell Labs Perspective» θέτει το τεχνολογικό πλαίσιο των επικείμενων αλλαγών που χρειάζονται απαραίτητα να γίνουν στην αρχιτεκτονική των δικτύων, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ψηφιακού μέλλοντος.

Κάθε κεφάλαιο του δοκιμίου είναι αφιερωμένο σε επιμέρους σημαντικούς τομείς, όπως Internet of Things, Security, Cloud, Wireless, Broadband και Enterprise, επαναπροσδιορίζοντας όχι μόνο το μέλλον των δικτύων, αλλά συνολικότερα το επιχειρηματικό μοντέλο στη νέα ψηφιακή εποχή.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, εδώ: http://broadbandworldforum.com/files/2015/09/Bell-labs-Future-X-Network-sample.pdf 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply