$2,5 εκατομμύρια επένδυση στην Ελληνική startup Intale

0

intale

Η Intale ανακοίνωσε ότι προσέλκυσε νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους $2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από παλιούς και νέους επενδυτές, και συγκεκριμένα από τον Ευρωπαίο επενδυτή και επιχειρηματία Alexander Rittweger.  Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος και των πωλήσεων, με στόχο την επίτευξης του οράματος της εταιρείας που είναι να συνδέσει και να ενοποιήσει την αγορά εμπορίου (retail market).  Μέχρι σήμερα, οι συνολικές επενδύσεις στην εταιρεία ανέρχονται σε 3 εκατομμύρια δολάρια.

intaleΗ Intale αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις βασισμένες σε τεχνολογίες cloud, οι οποίες βελτιστοποιούν τις επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες μικρών καταστημάτων και περιπτέρων.  Το βασικό της προϊόν που μέχρι πρότινος ονομαζόταν i-kiosk αλλάζει εμπορική ονομασία και στο εξής θα λέγεται Intale Point.  Η αλλαγή αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Ο Φάνης Κουτουβέλης, ιδρυτής και CEO της Intale, είπε «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτό το νέο γύρο επένδυσης, ειδικά αφού ο νέος μας επενδυτής θα έχει καθοριστικό ρόλο στο να μας κατευθύνει στην ανάπτυξη και επιτυχημένη προώθηση της μοναδικής μας λύσης στην παγκόσμια αγορά.  Προς το παρόν, εστιάζουμε αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά και στην εξυπηρέτηση ενός ολοένα αυξανόμενου δικτύου πελατών, που είναι και τα θεμέλια για την όποια μελλοντική διεθνή επέκταση.»

Ο κ. Rittweger είπε, «Με χαρά θα υποστηρίξω τις προσπάθειες της Intale να φέρει μια επανάσταση στην αγορά των μικρών εμπορικών καταστημάτων με μια εξαιρετική λύση Software-as-a-Service (SaaS) που θα επιτρέπει σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, προς όφελος όλων.  Είμαι εντυπωσιασμένος από αυτά που έχουν ήδη επιτευχθεί από τον Φάνη και την ομάδα του και προσβλέπω στην περαιτέρω συνεργασία για να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα.»

Το PJ Tech Catalyst fund της Τράπεζας Πειραιώς, που είχε επενδύσει στον προηγούμενο γύρο, συμμετείχε και στην νέα αυτή επένδυση.

Share.

Leave A Reply