Η Alcatel-Lucent εισάγει νέα δεδομένα στο χώρο του fixed access

0

Η Alcatel-Lucent παρουσίασε κατά τη διάρκεια του BBWF πρωτοποριακές τεχνολογίες δικτύων οπτικών ινών και χαλκού. Οι καινοτομίες επιτρέπουν στους παρόχους να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ultra-broadband πρόσβασης– καθώς και να αντιμετωπίσουν απαιτήσεις απόδοσης και χωρητικότητας, οι οποίες είναι κρίσιμες για να καταστεί το πολλά υποσχόμενο 5G  πραγματικότητα.

alu-bbwf

Οι πάροχοι στρέφονται προς τεχνολογίες που προσφέρουν ευελιξία στην αντιμετώπιση των αναγκών από υφιστάμενες, αναδυόμενες υπηρεσίες και εφαρμογές στα δίκτυά τους. Οι “gigabit υπηρεσίες” – υπηρεσίες με ταχύτητες που αγγίζουν και ξεπερνούν το 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο– επεκτείνονται από τον επιχειρηματικό τομέα στον χώρο του καταναλωτή. Μέχρι τα τέλη του 2015 πάνω από 40 εκατομμύρια 4K TVs αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί σε οικίες και μέχρι το 2020 ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών είναι πιθανό να αγγίζει τα 50-100 δισεκατομμύρια.

Στο φετινό Broadband World Forum, η Alcatel-Lucent παρουσιάζει τρεις νέες τεχνολογίες σταθερής πρόσβασης για δίκτυα οπτικών ινών και χαλκού:

  • Τεχνολογία πολλαπλών θυρών, μικρο-κόμβων και προηγμένου vectoring 2.0 G.fast της Alcatel-Lucent, που επιταχύνει τα Fiber-to-the-home δίκτυα, αγγίζοντας gigabit ταχύτητες, μέσα από τα υφιστάμενα δίκτυα χαλκού.
  • Τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα Vplus από την Alcatel-Lucent. Γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στο VDSL2 vectoring και το G.fast προσφέροντας στους πάροχους ένα γρήγορο, απλό και συμφέρον μέσο για ultra-broadband πρόσβαση με υψηλότερες ταχύτητες σε μεγαλύτερες αποστάσεις και σε περισσότερους πελάτες.
  • Την επέκταση του χαρτοφυλακίου TWDM-PON (Time and Wavelength Division Multiplexed Passive Optical Networks) με μια νέα μονάδα δικτύου οπτικών ινών για οικιακή υλοποίηση και βελτιώσεις στην Fiber-to-the-home πλατφόρμα, με επιπλέον switching και uplink capacity, ένα άκρως χαρακτηριστικό για μεγάλης κλίμακας υλοποιήσεις πολλαπλών gigabit. Η Alcatel-Lucent θα παρουσιάσει επίσης νέα χαρακτηριστικά της Network Management System υλοποίησης της που απλοποιούν τη διαχείριση και εφαρμογή των GPON και TWDM τεχνολογιών στο ίδιο δίκτυο.

Πλέον όλες οι συνδέσεις γίνονται ασύρματα, αλλά οι ασύρματες υπηρεσίες κινούνται επάνω σε σταθερά δίκτυα. Καθώς η ζήτηση για ultra-broadband ταχύτητες αυξάνεται, οι πάροχοι έχουν ανάγκη από ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που να τους επιτρέπει να ανταπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση για broadband πρόσβαση, για οικιακές, επαγγελματικές και φορητές (backhaul) υπηρεσίες. Η Alcatel-Lucent διαθέτει το πιο προηγμένο και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων για δίκτυα οπτικών ινών και χαλκού στο πλαίσιο της βιομηχανίας. Είναι πλήρως εξοπλισμένη ώστε να βοηθήσει τους πάροχους να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι σήμερα και στο μέλλον. Συνολικά, αυτές οι τεχνολογίες θα είναι καθοριστικές για τους πάροχους που επιθυμούν με τις επενδύσεις τους σήμερα, να θέσουν τις βάσεις για την μετάβαση στο 5G.” , δήλωσε κατά τη διάρκεια του Broadband World Forum ο Federico Guillén, president of Fixed Access business line.

“Καθώς το 96% του συνόλου των IP δεδομένων παγκοσμίως σχετίζεται με δίκτυα σταθερής πρόσβασης και πάνω από το 75% των ασύρματων δεδομένων παράγεται σε εσωτερικούς χώρους, τα δίκτυα σταθερής πρόσβασης βάσει FTTH/x μετατρέπονται ταχύτατα στο πιο κρίσιμο πλεονέκτημα για τους πάροχους όσον αφορά την ικανότητά τους να καλύπτουν τη μελλοντική, εξελισσόμενη ζήτηση για ultra-broadband της συνδρομητικής βάσης τους.”, προσθέτει ο Rupert Wood, Lead Analyst for Fixed Networks στην εταιρεία Analysys Mason.

Ο fixed access τομέας της Alcatel-Lucent έχει σαν κύριο στόχο, μέσα από την αξιοποίηση του ultra-broadband χαρτοφυλακίου της εταιρείας, να προσφέρει σε πάροχους ανά τον κόσμο τη δυνατότητα να μεγιστοποιούν τις επενδύσεις στο δίκτυό τους και να προσφέρουν περαιτέρω επικερδείς υπηρεσίες  στους πελάτες τους.

Οι καινοτομίες που παρουσιάζονται στο Broadband World Forum ακολουθούν αρκετές πρόσφατες «πρωτιές» στον χώρο του fixed access για την Alcatel-Lucent, οι οποίες περιλαμβάνουν την πρώτη στον κόσμο εμπορική υλοποίηση του TWDM-PON από την EPB στην πόλη Τσατανούγκα στο Τενεσί των ΗΠΑ, την πρώτη εμπορική εφαρμογή της τεχνολογίας G.fast σε συνεργασία με την Chunghwa Telecom στην Ταϊβάν, την πρώτη παρουσίαση των τεχνολογιών Vplus σε συνεργασία με τον πελάτη A1 στην Αυστρία, καθώς και τη μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή της τεχνολογίας G.fast με την BT στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Share.

Leave A Reply