Η PLAY ισχυροποιεί την παρουσία της στην Πολωνική αγορά

0

Ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, ανακοινώνει την κατοχύρωση φάσματος 4G από τη θυγατρική της PLAY (P4), εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, στις περιοχές των 800MHz και 2.6GHz, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της σχετικής δημοπρασίας, που διενήργησε η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Πολωνίας (UKE).

PLAY STORE

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που δημοσίευσε η αρμόδια αρχή, η PLAY, μέσω συνολικής επένδυσης που ανέρχεται σε επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ κατοχύρωσε :

• 1 τμήμα φάσματος εύρους 2x5MHz, στη ζώνη συχνοτήτων 800 MHz,
• 4 τμήματα φάσματος εύρους 2x5MHz, στη ζώνη συχνοτήτων 2600MHz

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, ο Κώστας Καραφωτάκης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Olympia, δήλωσε σχετικά «Η κατοχύρωση των νέων φασμάτων ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική μας για συνεχή εξέλιξη και υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού πλάνου στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Πολωνίας».

Το προσεχές διάστημα η PLAY πρόκειται να καταθέσει στην Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών το επίσημο αίτημα κατοχύρωσης των παραπάνω τμημάτων φάσματος και εν συνεχεία η Αρχή θα εκδώσει τη σχετική απόφαση. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015, ενώ η καταβολή του συνολικού αντιτίμου απόκτησης του φάσματος θα προέλθει από τα υφιστάμενα ταμειακά και πιστωτικά διαθέσιμα της εταιρείας. Σημειώνεται ότι κατόπιν της έκδοσης της απόφασης της ρυθμιστικής αρχής, η PLAY θα έχει δικαίωμα χρήσης των παραπάνω συχνοτήτων για 15 έτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η (PLAY) P4 ήδη διαθέτει φάσμα 4G, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην Πολωνική αγορά.

Share.

Leave A Reply