Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A. (Greek Ecommerce Association), το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανακοινώνει οτι βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση για τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την προστασία των μελών του, κατά την περίοδο των capital controls.

greca-capital-controls

Ο GRECA έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την στήριξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, κατάφερε μετά από εκτενείς καθημερινές επικοινωνίες με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με e-shops αλλά και digital agencies, να καταγράψει αρχικά τα βασικότερα προβλήματα των μελών του, ενώ δημιούργησε και γραμμή επικοινωνίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, παρέχοντας συμβουλές αντιμετώπισης των δυσκολιών. Η σημαντικότερη πρακτική πρωτοβουλία του Συνδέσμου όμως, ήταν η εξασφάλιση προπληρωμένων πιστωτικών καρτών από τράπεζα του εξωτερικού, για τα μέλη του, που αντιμετώπιζαν δυσκολίες με πληρωμές ζωτικής σημασίας υπηρεσιών, όπως hosting, domains, cloud-based services, κτλ.

Ο Δημήτρης Θεοφάνους, πρόεδρος του GRECA, δήλωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου:

“Από τη πρώτη στιγμή που επιβλήθηκαν τα capital controls και διαγνώσαμε την προβληματική κατάσταση που άρχισε να δημιουργείται στην ομαλή λειτουργία των μελών του Συνδέσμου αλλά και του κλάδου γενικότερα, προσπαθήσαμε να βρούμε άμεση και εφαρμόσιμη λύση για την αντιμετώπιση αυτών. Μεταξύ άλλων, ήταν η δημιουργία γραμμής επικοινωνίας και κυρίως η εξασφάλιση εναλλακτικών τρόπων πληρωμής για υπηρεσίες από το εξωτερικό. Οι κινήσεις μας είχαν ως αποτέλεσμα τα μέλη του Συνδέσμου μας να μην αντιμετωπίσουν κάποιο ζωτικής σημασίας πρόβλημα και όλοι κατάφεραν να λειτουργούν απρόσκοπτα, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες των capital controls”


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply